Spionajul american cercetează legăturile Echipei Trump cu Rusia

Share

Agenţiile din spionajul american SUA şi FBI caută dovezi privind convorbirile dintre Rusia şi echipa lui Trump, afirmă surse oficiale. Acestea și FBI fac investigații multiple. Aceasta pentru a determina amploarea contactelor pe care consilierii şi asociaţii preşedintelui Donald Trump le-au avut cu Rusia.

Este vorba despre contacte din timpul și de după campania din anul 2016. Ştirea se bazează pe informaţiile furnizate de patru funcționari din instituţiile naționale de securitate.

Spionajul american îi anchetează pe apropiaţii lui Trump

Mai multe agenţii din spionajul american fac o anchetă asupra eforturilor Rusiei de a se amesteca în alegerile din SUA. Dar și de coordonare acestora, dacă este necesar, au declarat oficialii. Aceştia au solicitat anonimatul ca să vorbească despre chestiuni sensibile.

Investigatiile preced demiterea generalului-locotenent în retragere, Michael Flynn. Acesta a fost consilier de securitate națională al preşedintelui Trump.

Michael Flynn demisionează din echipa lui Trump

Asociații lui Trump, ale căror activități le examinează agenţiile, îi includ pe fostul său președinte de campanie, Paul Manafort, consultantul pe Energetică, Carter Page, precum şi pe republicanii Roger Stone si Michael Flynn, au spus doi dintre oficiali.

Manafort se jură că nu are nici o legătură

Manafort, într-o declarație pentru Bloomberg, a spus că nu a avut “nici o legătură cu Putin sau cu guvernul rus – fie direct, fie indirect – înainte, în timpul sau după campanie“.

FBI are două investigații în curs de desfășurare, în paralel, a declarat un oficial. O investigație de contraspionaj cercetează activitățile de spionaj ale Rusiei. Dar și în ce măsură, dacă e cazul, acestea implică comunicarea cu / sau înțelegeri secrete avute cu oficiali americani.

A doua este o anchetă de securitate cibernetică, care verifică activităţile de hacking ale grupurilor și actorilor politici americani.

Flynn discuta în decembrie cu ambasadorul Rusiei

De exemplu, anchetatorii se concentrează pe un apel telefonic, pe care Flynn l-a avut în decembrie cu Serghei Kislyak, ambasadorul Rusiei în SUA. Acesta a fost interceptat de agențiile de informații și partajate cu FBI, au declarat cei doi oficiali.

FBI l-a intervievat Flynn cu privire la această comunicare la scurt timp după ce Trump a intrat în Biroul Oval. Lideri republicani din Congres au aderat la apelurile colegilor democraţi.

Aceasta pentru a avea o imagine de ansamblu mai bună asupra contactelor dintre echipa lui Trump și agenții de informații ruși. Totul indică un sentiment tot mai mare de pericol politic în Partidul Republican.

Share