home EVENIMENT SOV, condamnat definitiv, 10 ani de închisoare, Dosarul Petrom

SOV, condamnat definitiv, 10 ani de închisoare, Dosarul Petrom

Share

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu (SOV) a fost condamnat definitiv la 10 ani și șase luni de închisoare. Condamnare este în Dosarul Asociației Salariaților Petrom. Liviu Luca a primit anterior 10 ani și două luni de închisoare, anunţă HotNews.ro.

SOV si junimistii

În decembrie 2016, Tribunalul București îl condamnase pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Viântu la 10 ani si 2 luni de inchisoare in dosarul delapidarii patrimoniului Asociatiei Salariatilor din cadrul SNP Petrom SA.

SOV, trimis în judecată în ianuarie 2014

Sorin Ovidiu Vântu și Liviu Luca au fost trimiși în judecată de DIICOT în ianuarie 2014 pentru delapidarea patrimoniului Asociației Salariaților din cadrul SNP Petrom SA. În același dosar, au fost deferite justiției alte opt persoane, acuzate că fac parte alături de Vântu și Luca dintr-o grupare specializată în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și spălare de bani.

Potrivit DIICOT, în perioada 2005 – 2006, Sorin Ovidiu Vântu, Liviu Luca și Octavian Turcan au inițiat și constituit un grup infracțional organizat ce a avut că scop inițial obținerea de fonduri materiale din patrimoniul Asociației Salariaților din SNP Petrom SA, prin delapidarea acesteia, fonduri care în final au fost utilizate chiar în dauna Asociației și implicit a membrilor săi, prin participarea offshore-ului Elbahold LTD (controlat la acel moment de SOV și ulterior de Liviu Luca) la majorarea de capital social al SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA), participațiile (acțiunile) Asociației Salariaților diminuându-se de la 50% la 25%.

Scopul final al grupării a fost dobândirea controlului total în Adunarea Generală a Acționarilor la PSV Company, cu bani din patrimoniul Asociației Salariaților din SNP Petrom SA.

Citeşte şi
SOV (Sorin Ovidiu Vântu) o ridică în slăvi pe Elena Udrea. Micul lubric remarcă, în
SOV este acronimul sub care (nu) se ascunde un infractor de drept comun, numit Sorin
"Îmi menţin integral caracterizarea pe care i-am făcut-o ieri seară (dlui. senator liberal Sorin Roşca
Sorin Roşca Stănescu, isterizat de faptul că în câteva zile o să-i iasă pe nas
Faptul că Cristoiu, alături de alți jurnaliști, au fost incluși / incluse în rechizitoriul făcut
~Rovigo nu mai e administrator judiciar Realitatea~litigiu Vantu-Elan~bataie in studio, cu pantofi aruncati si amenintare
~Cristoiu: SOV, emotiv~Judecatorul Pandrea a divulgat informatii secret de serviciu~Iulian Chifu consilier prezidential~Astarastoaie, imbolnavit subit
~Alba ca Zapada are 2.000 de semnaturi~UDMR negociaza castrarea ANI~sistemul bancar euro se blocheaza~Roubini: noua
Putin imi pasa de soarta lui Popa, a Ioanei Vlas sau cu atat mai mult
~Basescu: Romania devine tinta prioritara de atac; Solutie Rosia Montana - referendum local~numire politica la
Share