home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Sorin Oprescu a fost suspendat. Acum ce urmează?

Sorin Oprescu a fost suspendat. Acum ce urmează?

Share

Primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru 30 de zile, a fost suspendat din funcţie. Întrebarea care se pune este: ce urmează?

Nici viceprimarul PNL, Cornel Pieptea, nici cel PSD, Dan Darabont, nu a dorit să fie noul primar general, ales de Consiliul General al Muncipiului Bucureşti. Aşa că prefectul Capitalei, Paul Petrovan, a emis ordinul prin care a constatat suspendarea din funcţie a lui Oprescu.

Noul primar general este un uneperist, ilustru necunoscut, al cărui nume, cel puţin deocamdată, nu are nici o importanţă. Apariţia sa în prim-plan însă este simptomatică pentru acest moment.

Nici unul dintre cele două mari partide ale acestui moment politic, PSD, PNL, nu doreşte să-şi asume conducerea afacerilor Capitalei în acest moment, pentru că va pierde puncte electorale în perspectiva alegerilor locale.

Aşa că a fost ales să scoată castanele din foc Acarul Păun Marin Ştefănel Dan de la UNPR. Partidul lui Găbiţă Anticorupţie tot creşte, se umflă ca un aluat dopat cu multă drojdie, dar ştiţi ce se întâmplă cu acest aluat? Dă pe afară şi se dezumflă atunci când trebuie să se coacă mai bine cozonacul.

PSD şi PNL vor încerca să-şi arvunească Primăria Generală, criticând din opoziţie fiecare ce se întâmplă în Bucureşti. O şansă bună are PNL, dacă reuşeşte să-l apropie pe Nicuşor Dan, dar similitudinile dintre acesta şi Sorin Oprescu, ce a devenit primar general tot din postura de candidat independent, sunt puţine.

Problema de fond nu este însă cine iese primar general, ci cum se formează o echipă de buni manageri sub acest primar, constituită din oameni incoruptibili şi dedicaţi comunităţii.

Iar aici încep marile probleme. La care singura instituţie care poate ciopli este DNA, ce pare că a deschis Primariada pe Bucureşti în această toamnă. Credem că important va fi momentul când partidele vor înţelege că nu mai merge aşa şi vor promova oameni noi, integri.

Până atunci, vom continua să ne chinuim, drumurile noastre vor fi rupte, trotuarele sparte şi corupţia va rămâne endemică.

Citeşte şi
Petre Daea, ministrul Agriculturii, iese din nou în decor, făcându-se de râs, aproape ca la
În primăvara lui 1990, înainte de Piaţa Uniiversităţii, când eram student la Galaţi, în contra
Se apropie ziua în care cei ce au votat azi cu USL îşi vor muşca
~Monica Macovei va candida la Primaria Generala?~Ford produce minuscul la Craiova~OTE renunta la achizitia pachetului
"Suntem cam în al treilea an de rău, cred că va interveni un reviriment economic
~lista Udrea pentru Capitala~Stolo vs. Boc~cenzura la PE~masuri in Europa contra scumpirii carburantilor~Revolutie in Siria~o
În 1870, cand Imperiul lui Napoleon al III-lea s-a prăbusit sub înfrângerea prusacilor, la Sedan,
Orice slăbire a entităţii noastre actuale, decizii despre noi, luate fără noi, nu le vrem.
Situatia centralelor nucleare din Japonia starneste ingrijorari la nivel mondial privind siguranta si viitorul energiei
Daca ati sti ca acest tort reprezinta guvernarea dupa 2012, sunt convins ca v-ati uita
Share