home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Sorin Oprescu a fost reţinut de procurorii DNA

Sorin Oprescu a fost reţinut de procurorii DNA

Share

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de către procurorii DNA pentru luare de mită. 25.000 de euro, astă-noapte, între orele 12 şi dimineaţa. În creierii nopţii. Iată că în sfârşit începe Primariada de toamnă în Bucureşti. Incompetentul probabil şpăgar care a făcut praf munca predecesorilor săi.

Chiar acum, acasă la Sorin Oprescu şi la alţi acoliţi procurorii DNA din structura centrală fac percheziţii ample, informează Ondine Gherguţ.

Este vorba deocamdată despre patru denunţuri. La reşedinţa primarului generali din Ciolpani, procurorii caută şi ridică documente, sume de bani,a cte şi bunuri care ar putea să constituie probe în achetă.

De asemenea, se ridică documente de la trei instituţii publice, Primăria Generală şi dou instituţii subordonate acesteia, în care s-a întins mafia lui Sorin Oprescu.

În anii 2013-2015, un grup în care se afla şi inculpatul Oprescu Sorin Mircea a înființat în administrația locală București un sistem, prin care cine voia contracte cu instituţiile publice din Capitală trebuia să dea o parte din profitul din execuți, ca mită, unor responsabili din aparatul lui Oprescu.

Executantul păstra 30% – 33% din profitul brut. Diferența ajungea la funcționarii din proximitatea primarului general. 10% din contract era vămuit de Sorin Oprescu.

Membrii grupului infracţional îşi convingeau subordonaţii să accepte documentația de atribuire și să aprobe plata facturilor emise de firme, solicitând bani pentru conducători din aparatul lui Oprescu şi pentru acesta însuşi.

Ieri, 5 septembrie, Sorin Oprescu a luat şpagă 25.000 de euro, din 60.000 de euro pretinși de la patru denunțători. Primarul general are dreptul să participe la percheziţiile care au loc.

Sunt făcute percheziţii în 13 locaţi din Bacău, Călăraşi şi Ilfov, pe lângă Bucureşti. Probabil că este vorba despre societăţi originate în aceste regiuni din ţară.

Share