home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Sorin Oancea a demisionat de la Mogul (BiziDay)

Sorin Oancea a demisionat de la Mogul (BiziDay)

Share

Acum trei săptămâni auzeam că va prelua împreună cu Burci Realitatea TV. Săptămâna trecută auzeam că se duce să-i facă lui Teszari o televiziune generalistă şi una de ştiri.

FOTO: Ghidul Bacaului

Acum aflu de la Obae că de fapt va prelua în doi paşi B1TV. Mai întâi ca manager şi acţionar minoritar, iar apoi ca acţionar majoritar. Cred că această ultimă variantă este cea mai probabilă.

Oancea este omul care l-a făcut milionar pe Dan Voiculescu, omul care a menţinut Antena 3 pe profit chiar şi în criză. Impresia mea a fost că tocmai de aceea a fost îndepărtat – ceilalţi manageri din trust n-au fost în stare să ţină pasul cu el.

Oancea nu are simpatii politice, sau dacă are acestea au fost subsumate jobului său, acela de a-l îmbogăţi pe Dan Voiculescu. Nu în ultimul rând, Sorin Oancea este cel care a ştiut să-şi protejeze jurnaliştii valoroşi de presiunile politice, conştient fiind că o televiziune dezechilibrată politic pierde bani.

Mulţi dintre noi, cei care am lucrat la Antene, îi suntem datori, fie că o recunoaştem sau nu, fie că suntem conştienţi sau nu de acest lucru. A nu se înţelege că Oancea este perfect. Nu, el a făcut şi greşeli. Cea mai importantă dintre ele a fost atunci când a crezut că ar putea lua 25% din profitul Antenei 3, indiferent cât de mare ar fi acel profit.

Deşi de cel puţin şase luni avea un job de ficus la Antene, plecarea lui Sorin Oancea le şubrezeşte semnificativ, şubrezeşte Observatorul mai ales. Asta pentru că Oancea are puterea de a trage după el oamenii cheie ai redacţiei de ştiri.

Cei care spun că Oancea schimbă mogulul nu înţeleg nimic. De cel puţin 10 ani Sorin Oancea este adevăratul Shogun din spatele Antenelor. O să mai auziţi de el.

Sursa: Moise Guran’s BiziDay

Citeşte şi
Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis
Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Share