home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE JURNALISTI Sorin Avram: Monica Macovei îmi datorează mulţi bani

Sorin Avram: Monica Macovei îmi datorează mulţi bani

Share

Jurnalistul Sorin Avram povesteşte felul în care a fost păcălit de Monica Macovei. Aceasta nu i-a plătit de fapt niciodată materialele video realizate în campania din anul 2014.

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povestea este “Ursul păcălit de vulpe”. În ea, este vorba despre un urs, pe care vulpea îl convinge să prindă peşti cu coada. Sorin Avram a fost convins de Monica Macovei să lucreze materiale video de campanie pentru ea. Apoi nu a primit banii pentru prestaţie.

===

LATER EDIT: Monica Macovei nu răspunde la telefon. StareaPresei.ro a încercat să afle punctul de vedere al politicianului, însă probabil că acesta, europarlamentar fiind, nu se află în ţară.

===

Sorin Avram aminteşte că , “la sfarsitul campaniei prezidentiale de acum doi ani, Monica Macovei a raportat la AEP (…) zero materiale video produse“.

Sorin subliniază: “Numai eu am facut vreo 70 de bucati, dar au mai facut si altii“. Legea te obliga sa raportezi tot.

Tot atunci“, spune Sorin Avram, Monica Macovei “mai avea sa-mi dea a doua transa din banii prevazuti in contract“. I-a spus ca nu mai sunt bani, “sa mai astepte“.

In realitate, Monica Macovei a avut intrări serioase de bani. “În ultimele doua zile de campanie si putin dupa, i-au intrat in cont aproape 17.000 de euro“. E vorba despre mult-mediatizatul crowdfunding. Suma exactă – 73.028 lei.

Sorin Avram povesteşte:

Un an de zile mai apoi m-a tot dus cu vorba. Ba ca mi-i da in rate, ba ca mi-i da la toamna. Am crezut-o, c-asa-i cand ai impresia ca lucrezi pentru oameni cinstiti. Dupa ce a trecut si mama toamnei, nu a mai recunoscut ca noi sa fi avut vreun contract.

Sorin Avram are dreptate

Într-adevăr, Sorin Avram, un jurnalist în care am încredere şi un om pe care îl cunosc de 32 de ani, spune adevărul. Cred asta cu tărie, Sorin e un tip cu caracter. De multe ori, oamenii care pentru noi, ca imagine publică, reprezintă repere, nu sunt ceea ce par a fi. Aşa stau lucrurile cu Monica Macovei.

În primăvara acestui an, în scandalul anulării posibilităţii ca SRI să fileze suspecţii de corupţie, am sunat-o pe Monica Macovei. M-am prezentat ca jurnalist independent, proprietar al acestui website, StareaPresei.ro.

Reacţia Monicăi Macovei, plină de răceală şi dispreţ:

Ce site? Nu vă cunosc.

I-am spus politicianului că sunt eu, acela care o susţine de ani de zile, de pe când era ministrul Justiţiei şi că vreau să-i pun doar câteva întrebări. Mi-a răspuns ca unui microb care-i stă pe rever şi trebuie înlăturat cu un bobârnac:

Nu am timp de dv. Sunt în campanie şi sunt foarte ocupată.

Mergea cu maşina spre Sibiu, nu avea timp să discute cu un jurnalist 10 minute. O şesime de oră. 600 de secunde. Atunci, l-am sunat pe Sorin Avram şi l-am rugat să vorbească el cu Monica Macovei, pentru ca aceasta să accepte un scurt dialog telefonic de 10 minute. Atunci am aflat povestea pe care jurnalistul o dezvăluie public acum.

Dincolo de faptul că e deplorabil să o faci pe campionul democraţiei şi să nu repecţi legea… Este incalificabil faptul că tu vorbeşti despre stat de drept şi în realitate faci probabil astfel de nelegiuiri. Precum cea dezvăluită de Sorin Avram.

Citeşte şi
Miron Mitrea, consilier informal de campanie al Vioricăi Dăncilă

Prezență surpriză în echipa de campanie pentru alegerile prezidențiale a Vioricăi Dăncilă: Miron Mitrea, fost Read more

Olguţa Vasilescu pune condiţii ca să desigileze tabletele la prezidenţiale

Olguţa Vasilescu pune condiții STS pentru a putea folosi tabletele care împiedică votul multiplu la Read more

Aşa strânge PSD semnături false pentru Viorica Dăncilă! VIDEO

Cum încalcă legea cei care strâng semnături pentru PSD? Neasigurându-se că datele celor care semnează Read more

Norica Nicolai va coordona campania la prezidenţiale a lui Mircea Diaconu

Norica Nicolai, zisă și „Norica Paukeriţa” sau „Mala mujer a lui Tăriceanu", va coordona din Read more

Teodorovici a fost cât pe ce să devină premierul catindatului VV Dăncilă

Eugen Teodorovici, premierul care nu a mai fost anunțat. Surse din PSD au declarat pentru Read more

Manda propune dizolvarea organizaţiilor PSD care obțin rezultate slabe

Europarlamentarul Claudiu Manda, soțul președintei PSD Dolj, Olguța Vasilescu, a propus, marţi, ca organizaţiile judeţene Read more

Marian Dragomir, primarul Brăilei, nu o susţine pe Dăncilă la prezidenţiale

Social-democratul Marian Dragomir, primarul municipiului Braila, crede ca PSD ar obtine un scor mai bun Read more

Orlando Minte Scurtă: Dăncilă va căştiga prezidentialele. Haştagul Rezist e o ruşine

Presedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, supranumit Orlando Minte Scurtă, este convins ca Viorica Dancila Read more

PSD frizează absurdul cu declaraţii despre câştigarea prezidenţialelor

După înfrângerea din 26 mai, PSD nu îşi mai revine. La conferinţa PSD Mehedinţi, reprezentanţii Read more

Cei trei pitici sinucigaşi încă nu s-au decis cum se aruncă-n lac

Cei trei pitici sinucigaşi stau pe malul lacului şi meditează. Încă nu s-au decis în Read more

Share