home CORUPTIE, POLITICA Ska Keller şterge podelele cu Cabinetul Dăncilă şi PSD

Ska Keller şterge podelele cu Cabinetul Dăncilă şi PSD

Share

Copreședinta grupului verzilor din Parlamentul European, Ska Keller, a spus că Guvernul României încearcă să o discreteze pe fosta șefă DNA chiar și azi și le cere statelor membre să nu cedeze presiunilor exercitate de Guvern.

”Guvernul României, care vrea să treacă o serie de legi care legalizează de facto corupția în beneficiul oficialilor, încearcă să o discrediteze pe Kovesi folosind Parchetul chiar și azi.

Cerem statelor membre să arate că sunt sunt de partea justiției și că nu cedează presiunilor exercitate de guvernul României în ce privește selecția finală a șefului Parchetului European”, a declarat Keller.

Ska Keller: Laura Codruța Kovesi are un palmares aproape de neegalat 

Copreședinta verzilor mai arată că Parlamentul European a trimis prin decizia de azi un puternic mesaj că luptă împotriva corupției și a fraudelor transfrontaliere prin alegerea unei persoane cu o asemenea experiență și expertiză.

”Laura Codruța Kovesi are un palmares aproape de neegalat în ce privește susținerea justiției și anchetarea oficialilor pentru fapte de corupție, în ciuda încercărilor disperate ale guvernului PSD-ALDE de a-i împiedica activitatea”, afirmă Ska Keller.

La rândul său, Philippe Lamberts, celălalt copreședinte al grupului verzilor din PE, a declarat că ”Parlamentul European le-a dovedit românilor, care s-au săturat de corupția endemică a guvernului PSD-ALDE, că susține lupta lor”.

Conferința președinților din Parlamentul European a decis astăzi să susțină nominalizarea Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. Parlamentul urmează acum să negocieze cu Consiliul Uniunii, având în vedere că statele membre au ales, prin votul ambasadorilor, pe candidatul francez, Francois Bohnert.

Citeşte şi
Andrei Caramitru, fiul actorului Ion Caramitru, încris de curând în USR şi ales consilier al
Simpatizanţii PSD se comportă ca nişte mistreţi la rut, în vale. Camelia Tabacu a filmat
Deputata PSD Aida Căruceru a postat pe contul său de Facebook un colaj foto care
PSD a decis să schimbe optică în campaniile electorale, urmând să comunice mai mult în
PSD a scăpat de o datorie de aproape 450.000 de euro moștenită după campania din
PSD face ce stie cel mai bine, foloseste banii publici pentru a anihila orice opozitie,
„Domnul Tudorel Toader croșetează”, a spus aseară secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu. Reacția irtitată
Realizatoarea emisiunii ”În premieră”, difuzată de Antena 3, Carmen Avram, ar putea fi surpriza de
Preşedintele Klaus Iohannis a demontat minciunile PSD-ALDE în legătură cu întârzierea promulgării bugetului. Şeful statului
30 de şefi de Curţi de apel din ţară au condamnat astăzi protestele magistraţilor. Ei
Share