home DIVERSE, SEISMOLOGIE Site-ul Bokov anunta cutremur in Romania

Site-ul Bokov anunta cutremur in Romania

Share

Website-ul infiintat de catre geofizicianul rus Viktor N. Bokov (care intre timp s-a stins din viata) anunta pentru 17 martie un cutremur vrancean de 3-5 grade pe scala Mercalli.

foto: Mediafax

Anuntam aceste predictii de-abia acum, pentru ca nu am vrut sa cream panica inutil, avand in vedere magnitudinea seismelor si pentru ca, la randul nostru, verificam veridicitatea informatiilor furnizate.

Pe de alta parte, uneori previziunile acestui website se implinesc cu o zi sau doua intarziere. Asteptam deci un cutremur ceva mai important, nu o plictiseala de 3,4 M, pe care sa-l simta seismografele de la Vrancioaia.

Nu ar fi nimic deosebit, daca acest cutremur in zona Vrancea nu ar coincide aproape cu momentul de maxima apropiere a Lunii de Pamant, care ar putea sa fi dus la tragicul cutremur si tsunami din Japonia.

Este interesant de asemenea ca, odata cu acest cutremur in zona Vrancea, website-ul amintit mai prefigureaza cutremure de pamant in cateva alte zone seismice nevralgice ale Terrei.

click to enlarge

Acestea sunt (de la stanga la dreapta, pe planiglobul alaturat): California continentala (zona Faliei San Andreas), Coasta de Azur, partea franceza (Languedoc), vestul Tibetului si podisul central chinez, insula Mindanao a arhipelagului filipinez si insula Sulawesi din vestul Indoneziei. Acum ne-am referit la previziunile de cutremure minore, de 3-5 M (adica pe scala Mercalli).

Seisme de 5-6 M sunt anuntate pentru Sumatra si arhipelagul japonez. Aici sunt anuntate trei cutremure: unul in zona Tokio, altul in lovita prefectura Fukushima si un altul in extremitatea nord-estica a insulei Hokkaido, spre Marea Ohotsk, in largul peninsulei Kamciatka.

De altfel, in toata aceasta perioada insulele japoneze par a fi zguduite zilnic de cutremure semnificative, care maresc criza umanitara si economico-financiara din aceasta tara.

Citeşte şi
Consilierul judeţean PNL din Vrancea Ovidiu Burduşa susţine că, în şedinţa de luni a Consiliului
Oamenii lui Marian Oprișan le interzic jurnaliștilor de la Pro TV să mai intre în
Jurnalistul Sebastian Oancea prezinta o discutie cu un functionar dintr-o primarie PSD din judetul Vrancea
Actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a văzut lumina zilei în anul 1960, în localitatea
Un cutremur puternic s-a simţit chiar acum câteva minute în Bucureşti. A fost întâi o
O traducere automată în engleză a website-ului CJ Vrancea trimite în derizoriu unii consilieri judeţeni,
Viorica Dăncilă a fost astăzi în fieful liderului PSD Vrancea, Marian Oprişan, la Focşani, la
Pământului anunţă că azi au fost în Vrancea patru cutremure. Toate patru au fost de
Un cutremur puternic, de 5,6 pe scala Richter, a avut loc acum câteva momente. Seismul
Vom da în continuare trei exemple grăitoare despre cum funcţionează în domeniul electoral mafia pesedistă
Share