Simona Marcu, apropiată de Dragnea, este preşedintele CSM

Share

Continuă colonizarea instituţiilor statului de drept cu oamenii sistemului corupt. Simona Marcu, judecător la ÎCCJ, este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Marcu are proprietăţi în Teleorman şi a cerut investigarea lui Augustin Lazăr.

Iohannis despre Tăriceanu: Individ cu discurs antijustiţie

Despre judecătoare se spune că ar fi bună prietenă cu Magdalena Iordache, soţia lui Florin Iordache. În declaraţia sa de avere sunt menţionate şi proprietăţi ale soţului, avocatul Vasile Gil. E vorba despre o casă în Alexandria şi terenuri în Bucureşti, Mogoşoaia şi Alexandria.

Simona Marcu deţine două autoturisme Alfa Romeo şi Peugeot, precum si bijuterii de 6.000 de euro. Are credite la bănci în valoare totală de peste 183.000 euro, conform Ziare.com.

Simona Marcu l-a reclamat pe Augustin Lazăr în cazul OUG 13

În luna februarie a anului trecut, Simona Marcu a cerut în şedinţa CSM sesizarea Inspecţiei Judiciare. Aceasta pentru a verifica modul în care procurorul general Augustin Lazăr…

… a gestionat comunicarea publică în perioada ulterioară trimiterii OUG 13. Aceasta din perspectiva respectării obligaţiei de rezervă pe care o are orice magistrat.

Marcu a cerut suplimentarea ordinii de zi a CSM cu acest punct, dar solicitarea a fost respinsă.

Simona Marcu, mesaj către sistemul judiciar

Aş dori să transmit mai întâi către colegii judecători şi procurori un mesaj de unitate care vine din partea sistemului. Dacă aţi urmărit discuţiile care au avut loc în timpul şedinţei Plenului de astăzi, aţi remarcat că de mai multe ori s-a rostit acest cuvânt. Avem de gând, şi eu, şi domnul vicepreşedinte Olaru, să ne ţinem de cuvânt.

, a spus Simona Marcu. Pe de altă parte şi în completare, a spus judecătorul…

… aş dori să transmitem un mesaj de deschidere faţă de celelalte puteri ale statului. De dorinţă de a purta un dialog onest şi deschis şi nu în ultimul rând cu societatea. Fiind pe deplin conştienţi de faptul că Justiţia este un serviciu public în slujba cetăţeanului. Cetăţeanul este beneficiarul actului de justiţie şi acest lucru trebuie să conteze şi în continuare pentru echipa de conducere a CSM.

Sincer? Sună lemnos şi puţin cam ca pe vremea lui Joiţă Tănase. Procurorul Codruţ Olaru a fost ales vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii. El a primit 10 voturi pentru şi 9 împotrivă. Mandatul noii conduceri a CSM este de un an.

Share