home SPORT Simona Halep lipseşte din nou de la Naţionala României de FedCup

Simona Halep lipseşte din nou de la Naţionala României de FedCup

Share

Simona Halep a decis să nu participe la Fed Cup. Motivul îl reprezintă accidentarea suferită la Australian Open. Pentru a nu risca o nouă accidentare şi o recuperare îndelungată, numărul doi mondial va rămâne în tribune.

Simona Halep a primit trofeul pentru cea mai bună tenismană a anului

Sâmbătă, cu fix o săptămână înaintea meciului cu Canada, Halep a vorbit despre problemele fizice care-i dau bătăi de cap. Ea a anunţat că abia miercuri va şti dacă va putea intra pe teren:

Fizic, sunt destul de ok, talpa dreaptă este încă cu probleme, dar s-a dezumflat. Nu mai este aşa umflată. Încerc să fac tratament zilnic şi încerc să ajung pe teren cât mai repede.

, a fost mesajul Simonei, conform Mediafax.

Florin Mergea: Simona Halep să nu forţeze

Mergea, a cărui carieră a fost marcată de multe momente în care accidentările l-au ţinut departe de teren, ultimul sezonul trecut, e de părere că Simona nu trebuie să forţeze şi că prioritară este starea de sănătate:

Din proprie experienţă spun, cred că e mai bine să te opreşti, să te vindeci şi, în acelaşi timp, să continui să faci pregătirea. Atât timp cât nu te afectează. Dar condiţiile de meci sunt cu totul altele. Stresul e unul destul de mare în meciuri şi doar ea îşi poate da cu părerea. Numai ea poate lua o decizie, pentru că noi nu putem fi în adidaşii ei.

Simona Halep lipseşte de la România – Canada

Meciul România – Canada se va juca între 10 şi 11 februarie, la Cluj. Antrenorul nejucător Florin Segărceanu le-a convocat iniţial, în afara Simonei Halep, pe Sorana Cîrstea şi Irina Begu. Acestea – pentru partidele de simplu, dar şi pe Raluca Olaru, în eventualitatea unui meci decisiv la dublu.

Canada vine cu garda a doua, din care fac parte Carol Zhao, Bianca Andreescu, jucătoare cu origini româneşti, Katherine Sebov şi Gabriela Dabrowski, toate patru clasate mai jos de locul 140 WTA. Aflată la cea mai bună clasare a carierei, locul 86 WTA, Ana Bogdan (25 de ani) a fost chemată luni la lotul de Fed Cup al României pentru meciul din week-end, de la Cluj.

Învingătorii joacă barajul pentru Cupa Mondială

Învingătoarea va juca în barajul de calificare pentru Grupa Mondială 1, în timp ce învinsa va evolua pentru menţinerea în Grupa Mondială 2. Florin Segărceanu şi Alina Tecşor au convocat-o pe Ana Bohdan după ce au decis ca Simona Halep să nu intre pe teren.

Siteul DoarTenis a scris în această dimineaţă că eleva lui Darren Cahill va merge la meci. Dar că îşi va încuraja colegele din tribună pentru a nu se abate de la refacerea firească de după maratonul de la Australian Open.

Share