home POLITICA Simina Tănăsescu, consilier prezidenţial, a demisionat, pe fondul controversei Lăzăroiu

Simina Tănăsescu, consilier prezidenţial, a demisionat, pe fondul controversei Lăzăroiu

Share

Administraţia Prezidenţială a anunţat demisia din funcţie a consilierei prezidenţiale Simina Tănăsescu. Totul – se pare pe fondul controverselor stârnite de o întâlnire pe care aceasta ar fi avut-o cu judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, informează Digi24.

CCR anunţă azi decizia privind conflictul Preşedinţie-Guvern pe revocarea lui Kovesi

Administraţia Prezidenţială: Presiunile făcute de Simina Tănăsescu asupra lui Petre Lăzăroiu, complet neadevărate

“În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curții Constituționale, ca urmare a unei discuții purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu. Administrația Prezidențială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens.

Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., Președintelui Klaus Iohannis demisia din funcția de consilier prezidențial”, se arată într-un comunicat de presă publicat de Administraţia Prezidenţială.

Background. Chestiunea în speţă

Zilele trecute, judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a declarat că iniţiativa întâlnirii i-a aparţinut consilierului prezidenţial Simina Tănăsescu, care se ocupă de reformă constituţională. Potrivit lui Lăzăroiu, Tănăsescu i-ar fi explicat că o organizaţie îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să semneze un decret pentru revocarea judecătorului constituţional.

Petre Lăzăroiu a mai declarat că a discutat cu colegii săi de la Curtea Constituţională despre întâlnirea avută cu Simina Tănăsescu şi că s-ar fi ajuns la concluzia că trebuie sesizată Comisia de la Veneţia.

Administraţia Prezidenţială a confirmat la acel moment întâlnirea, însă a pus-o într-o altă lumină: „Consilierul prezidențial doamna Simina Tănăsescu s-a întâlnit joi, 14 iunie a.c., cu judecătorul Petre Lăzăroiu la sediul Facultății de Drept a Universității București pentru a-i înmâna acestuia două cărți de specialitate pe zona dreptului financiar. (…) În acest context, a avut loc o discuție pur teoretică pe marginea solicitării asociației civice VeDem Just, o discuție tehnică, între doi profesioniști de drept constituțional, care nu a implicat în niciun fel instituția Președintelui României. Drept urmare, sunt complet neadevărate și nefondate orice fel de speculații sau insinuări cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra judecătorului Petre Lăzăroiu”, preciza, zilele trecute, Cotroceniul.

O simplă discuţie

Într-o altă intervenţie, şeful statului a precizat că a fost o simplă discuţie între consilierul său, Simina Tănăsescu, şi judecătorul constituţional Petre Lăzăroiu. Klaus Iohannis: „Doamna Tănăsescu mi-a spus că e o sesizare din partea unui ONG şi dacă îi dau voie să spună şi domnului Lăzăroiu că există această solicitare. Mi s-a părut că e corect dacă persoana respectivă e vizată de o solicitare măcar să ştie, fără ca această chestiune să fie interpretată drept o presiune sau o iniţativă nepotrivită. Întreaga chestiune a fost denaturată din motive pur politice, nu ştiu de ce judecătorul Lăzăroiu a intrat în acest joc”.

Citeşte şi
Klaus Iohannis pare a-şi fi numit consilierii de la Palatul Cotroceni după influenţele politice care
Asociaţia VeDem Just a transmis Curţii Constituţionale o scrisoare deschisă în care cere vacantarea postului
Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a reacţionat le dezvăluirile presei, referitoare la faptul că Petre Lăzăroiu
Curtea Constituțională este compusă din nouă judecători, printre care Petre Lăzăroiu, în prezent. Fiecare dintre
Europarlamentarul Daciana Sârbu, soţia fostului premier Victor Ponta, a anunţat că, începând de luni, se
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, continuă seria de declaraţii arogante la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.
Fundraiser-ul republican Elliot Broidy a demisionat, vineri, din poziția de adjunct al Comitetului Republican Național.Informaţia
Acuzat de hărţuire sexuală, rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza”, Daniel Costel Torje, a
Carmen Dan nu demisionează de la conducerea Ministerului de Interne: Ea susţine că şeful Poliţiei
Sunt nemulţumiri în PSD la adresa ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Premierul Mihai Tudose, dar
Share