home ECONOMIE Siguranța în laborator – echipamente profesionale Precisa

Siguranța în laborator – echipamente profesionale Precisa

Share

Orice laborator care se respectă îndeplinește norme de siguranță pentru a asigura protecția în muncă a angajaților, dar și a studenților. Organizarea unui astfel de spațiu necesită în primul rând disponibilizarea aparaturii profesioniste și nu numai.

Recipientele de laborator se referă la o varietate de echipamente confecționate în mod tradițional din sticlă și se utilizează în scopul cercetărilor chimice și biologice.

Un set de sticlarie de laborator calitativ prezintă avantajul acestui material de a rezista la căldură și a nu se deteriora în prezența anumitor substanțe chimice. Cu alte cuvinte, este un material inert. În realizarea recipientelor din sticlă cu destinație de utilizare în laborator se regăsesc în lista celor de la Precisa mai multe varietăți ale acestui material.

Sticla borosilicată spre exemplu are o direcție de utilizare ce implică rezistența stresului termic, mai cu seamă în producerea reactivilor. Alte tipuri recunoscute sunt: sticla de cuarț – rezistă la temperaturi ridicate și este transparentă în anumite părți ale spectrului electromagnetic, sticla cu perete gros comună în reactoare de sticlă, rezistentă la presiune.

Tipuri de recipiente din sticlă dedicate laboratorului

Eprubetele sunt utilizate în special pentru a încălzi, amesteca sau a depozita diferiți compuși chimici în stare lichidă sau solidă. Gâtul lung și alungit diminuează răspandirea gazelor în mediul înconjurător, iar baza rotunjită permite o monitorizare eficientă a conținutului.

Baloanele sunt utilizate pentru amestecarea diverselor substanțe, colectare, stocare sau pentru măsurarea volumetrică a probelor. Alte aplicații includ realizarea unor reacții și procese chimice.

Unele tipuri de recipiente de tipul baloanelor sunt folosite pentru distilare, de aceea prezintă mai multe gâturi. Un exemplu ce se regăsește la Precisa este balonul de distilare Claisen de 750 ml din sticlă borosilicată cu tub lateral.

Baloanele cu formă sferică asigură o conexiune sigură și etanșă la o pâlnie picurătoare. Mai sunt denumite baloane de reacție. Sunt utilizate pentru reacții sub vid și la presiune deoarece materialul de confecționare este sticla groasă ce suportă diferențe accentuate de presiune.

Principiul design-ului acestor seturi de sticlărie laborator face referire și la posibilitatea facilă de curățare, pentru a nu interacționa elementele în urma utilizării consecutive.

Instrumentarul de laborator – precizie în cercetare

Toate acestea pot fi organizate cu articole din categoria de instrumentar de laborator, în care se încadrează și stativele din inox. Inoxul este preferat deoarece este un material inert, ce nu se deteriorează la contactul cu diverse substanțe. Mai mult decât atât se poate curăța ușor, nu se corodează și rezistă la presiuni mecanice.

Stativele mai sunt categorisite de specialiști în funcție de culoare. Spre exemplu, probele de sânge pentru analize se depozitează în stative ce prezintă un cod de culoare special pentru o depistare mai ușoară în laborator a ceea ce se urmărește a fi cercetat.

În această categorie se poate regăsi în catalogul celor de la Precisa termometre, manometre agitatoare electrice sau manuale ce determină o observare exactă a normelor diferiților compuși analizați.

Diversele substanțe cu care se lucrează în laborator, fie el chimic, biologic sau dedicat produselor alimentare, reacționează la factori precum presiunea, temperatura și expunerea la oxigen.

Din acest motiv pe site-ul Precisa.ro se regăsesc dispozitive ce măsoară cu exactitate valorile de temperatură sau presiune prin termometre și manometre profesionale.

Citeşte şi
Rezultate optime – succesul afacerilor cu aparatura de laborator de la Precisa

În ultimul timp, industriile au cunoscut o evoluție pozitivă. Acest lucru se datorează și posibilității

Valentin Ionescu: ASF și EIOPA, exercițiu comun de evaluare a pieței asigurărilor

Directorul Direcţiei de Strategie și Stabilitate Financiară în cadrul ASF, domnul Valentin Ionescu, a declarat...

Ai aflat despre alternativa la clasicele credite oferite de imm-uri?

Astazi tot mai multe persoane testeaza piata afacerilor si isi doresc sa vina cu propriile

Top 7 mituri despre Ruletă. Iată ce trebuie să știi înainte să joci

Jocul de Ruletă este unul dintre cele mai populare activități de cazino. Tocmai din acest

Activități gratis pentru zile friguroase

Zilele friguroase de iarnă pot trece mult mai rapid dacă ai la îndemână câteva jocuri

Călin Rangu (ASF): Asigurările de călătorie, risc pentru consumatori

Prezent astăzi la evenimentul „Quo Vadis piaţa de asigurări în 2020” organizat de Institutul de

Repatrierea aurului, pe făraş. Costă mai mult decât custodia la Banca Angliei

Banca Naţională a României a trimis Guvernului cifrele privind costurile pentru repatrierea aurului din străinătate,

Florin Cîţu: Acum avem imaginea completă a dezastrului lăsat de PSD

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat că prim-miniştrii şi miniştrii de Finanţe din ultimii

Top 3 cele mai interesante concursuri cu premii în bani pe care le poți câștiga

Îți dorești să ai parte de premii substanțiale, să fii câștigătorul unor concursuri cu adevărat

Antrenamentele pe bicicleta eliptica te vor ajuta sa atingi 3 obiective fitness decisive!

Bicicleta eliptica ofera beneficii asupra intregului corp, oferind antrenamente complete si deosebit de variate. Pe

Share