home EVENIMENT, SPORT Sharapova, prinsă dopată, zicea că tenisul de câmp e curat

Sharapova, prinsă dopată, zicea că tenisul de câmp e curat

Share

Maria Sharapova, jucătoarea de tenis prinsă acum (în)dopată cu Meldonium, spunea în luna februarie a anului 2013 că simte că tenisul de câmp este curat. Într-o conferinţă de presă de acum câteva ore, Sharapova a declarat că a fost prinsă dopată la Australian Open.

Oare se dopează Serena Williams?

Sharapova a povestit că a primit un e-mail din partea WADA (World Anti-Doping Agency) în decembrie 2015, in care era informată că Meldonium va fi interzis, însă nu l-a citit şi a aflat prea târziu aceasta.

În decembrie am primit o scrisoare din partea WADA cu lista medicamentelor interzise, dar nu m-am uitat pe ea. De la 1 ianuarie acest medicament a fost interzis, dar am continuat să-l folosesc.

, a spus Sharapova, citată de Ziare.com punându-şi cenuşă-n cap.

Maria Sharapova nu ştie când va reveni în circuitul WTA, pentru că Federaţia Internaţională de Tenis nu a luat o decizie. O ţine cu capul deasupra apei, cum se zice, ceea ce ar putea să însemne că scandalul implică mai multe nume grele legate între ele şi cu “Maşa”.

În conformitate cu regulamentul Programului Antidoping din Tenis (TADP), Maria Sharapova a fost pusă sub învinuire, pe 2 martie, pentru încălcarea normelor în vigoare. Federaţia Internaţională de Tenis precizează că Maria Sharapova a recunoscut faptul că i-a fost administrată substanţa Meldonium şi implicit acurateţea rezultatului testării.

Întrucât Meldonium este catalogată drept “o substanţă nespecifică”, în conformitate cu normele WADA (şi, prin urmare, TADP), privind lista substanţelor interzise şi a metodelor interzise, Maria Sharapova va fi suspendată provizoriu, începând cu 12 martie, până la determinarea cauzei.

Sfatul nostru este să vă uitaţi cu atenţie în WTA, cine joacă, cine nu joacă, cine declară forfait, cine se retrage, cine ia bătaie după bătaie inexplicabil şi cine e în continuare, ca metronomul, pe metereze, la datorie, învins sau învingător.

În prezent, Sharapova este pe locul 7 WTA. Ea a explicat că lua medicamentul pentru că se simţea rău. Meldonium este un medicament produs de o companie din Letonia, folosit în special în Rusia şi Lituania pentru tratarea problemelor grave de inimă. E interzis de ani de zile în SUA.

De patru ori câștigătoare de Grand Slam, Maria Sharapova a fost citată în februarie 2013 de Isteroids.com spunând că este încrezătoare că ea, în WTA, se află într-un mediu concurențial echitabil, remarcând că se simte că tenisul este curat.

Evoluţiile unor tenismeni posibil aflaţi sub influenţa substanţelor interzise au intrat în atenţia opiniei publice, după ce fostul număr patru mondial, Guy Forget, a afirmat că fusese învins de tenismeni ce se dopau.

Share