home EVENIMENT Sevil Shhaideh este pusă sub acuzare de DNA în Dosarul Belina

Sevil Shhaideh este pusă sub acuzare de DNA în Dosarul Belina

Share

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a declarat la ieșirea din sediul DNA, că a fost chemată pentru a i se comunica faptul că are calitatea de suspect într-un dosar de corupţie. Este vorba despre Dosarul Belina.

Rovana Plumb este şi ea în vizorul DNA în Dosarul Belina

Am fost informată asupra calității procesuale pe care o am în acest dosar. Am calitatea de suspect și mai multe nu vă pot declara, fiind o anchetă penală în curs. În acest moment mi s-a adus la cunoștință această calitate. Mă prevalez de toate drepturile pe care le am și o să analizez împreună cu avocatul documentele.

, a afirmat Shhaideh. Vicepremierul nu a răspuns la întrebarea jurnaliștilor dacă își va da demisia, după ce a fost pusă sub acuzare în acest dosar. Conform EvZ, Shhaideh şi-ar pregăti demisia din funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării.

Adrian Gâdea, omul lui Dragnea, anchetat de DNA. Se strânge laţul

Ponta şi Grindeanu ar fi fost audiaţi probabil în acelaşi dosar ca Sevil Shhaideh

Vicepremierul Sevil Shhaideh a sosit la sediul DNA în jurul orei 11.00, pentru a da explicaţii în faţa procurorilor. Servil a venit însoţită de avocat. După jumătate de oră, a ieşit şi a spus că a fost audiată în calitate de suspect într-un dosar de corupţie.

În ultimele două săptămâni, Victor Ponta şi Sorin Grindeanu au fost audiaţi la DNA. Ei au precizat că au venit în calitate de martori. Este posibil ca audierea să fie în Dosarul Belina. Mai exact, asupra modului în care a fost trecut lacul din subordinea Apele Române în cea a CJ Teleorman.

Pentru a fi cercetată de DNA, preşedintele va trebui să dea aviz pentru începerea urmăririi penale. Dacă faptele au fost comise în timpul mandatului de minsitru, întrucât Shhaideh face parte din Guvern.

Dragnea despre Dosarul Belina în care ar fi fost audiată Sevil Shhaideh: “Am citit comunicatul. Nu am înţeles nimic”

Pe 14 iulie, Liviu Dragnea a avut o reacţie, după ce DNA a început ancheta în acest caz. Preşedintele PSD a declarat că “nu se mai pune problema de anchete corecte” în România. El a fost întrebat cum comentează informaţia că procurorii DNA au început urmărirea penală în Afacerea Belina faţă de fostul preşedinte al CJ Teleorman Adrian Gâdea.

Şeful PSD nu vede nici o problemă în Afacerea Belina. Ar fi vorba despre “un teren transferat la o autoritate publică”, “cu drepturi şi obligaţii”.”Din moment ce s-a transferat şi cu drepturi, şi cu obligaţii, nu inteleg unde e greşeala”, a completat Dragnea.

Preşedintele Partidului Social Democrat a mai spus că a citit şi el comunicatul DNA, nu a înţeles nimic şi nu ştie care este greşeala.

Am citit şi eu comunicatul DNA şi daţi-mi voie să vă spun că nu am înţeles nimic. E vorba de un teren care a fost transferat de la o autoritate publică şi când se transferă, se transferă cu drepturi şi obligaţii. Nu ştiu care e greşeala.

, a spus Dragnea.

Share