Sevil Rovana. Grupul infracţional din jurul divelor lui Dragnea

Share

DNA a pus sub acuzare săptămâna trecută un politician şi a cerut permiterea acestui lucru pentru altul. Sevil Rovana sunt două nume de femei legate printr-un grup infracţional.

Rovana Plumb este şi ea în vizorul DNA în Dosarul Belina

Despre infracţiunile acestuia, presupuse a fi adevărate de către procurorii DNA, vom scrie în continuare. Detaliindu-le pe fiecare în parte. Cu sos şi, unde este necesar, cu cremă.

Sevil Shhaideh este pusă sub acuzare de DNA în Dosarul Belina

Cataiful rezultat îl vom oferi cadou domnului preşedinte al Camerei Deputaţior, Liviu Dragnea. Pentru că, dacă luăm în calcul afirmaţiile unor jurnalişti serioşi, el este beneficiarul Tranzacţiei Belina.

Sevil Rovana, subgrupul urmăritelor penal extinse

În cazul lui Sevil Shhaideh, este vorba despre extinderea urmăririi penale, nu de începerea acesteia. La data faptelor, Sevil era secretar de stat în MDRAP. De fapte se ocupă Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din DNA.

În grupul Sevil Rovana, în afară de Sevil Shhaideh, procurorii au mai extins cercetarea penală pentru alţi patru. Primul este Ionela Stoian (fostă Vasile), director în MDRAP. Este vorba despre complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori altul un folos necuvenit.

Al doilea Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal la Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria. Infracțiunea – abuz în serviciu. Rodica Guşă, asistent-registrator la Cadastrul Alexandria, pentru complicitate la abuz în serviciu. La fel Alexandrina Ancuţa Diaconu, registrator-șef la Cadastru.

Gruparea Sevil Rovana, subsecţiunea Rovana Plumb. Fapte penale

Laura Codruța Kovesi a transmis procurorului general referatul cauzei. Acesta va sesiza Camera Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb. Aceasta e deputat PSD, fost ministru al Mediului în Cabinetul Ponta.

Ea e acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Se conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia lucrurile s-ar fi petrecut după cum urmează.

În anul 2013, a existat o acțiune concertată a unor persoane cu funcții publice. Vizate, părți din Insula Belina și Brațul Pavel (278,78 ha, respectiv 45 ha). Acestea – situate în albia minoră a Dunării.

Ilegal, trecute în administrarea judeţuui Teleorman, apoi în cea a Tel Drum

Insula Belina şi Braţul Pavel ar fi trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman. Anume, în administrarea CJ Teleorman. Câteva zile mai târziu au fost închiriate ilegal unei firme private.

Pentru aceasta, au fost adoptate HG 943/2013 și HG 858/2013, prin care au fost încălcate: Constituția României. Legea apelor 107/1996. Legea 213/1998 privind bunurile proprietate publică. OUG 107/2002 privind înființarea AN “Apele Române”. Legea 115/1999 a responsabilității ministeriale. Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă.

Prin aceste fapte a fost prejudiciat patrimoniul statului și au fost vătămate interesele AN “Apele Române”.

Codul Civil, călcat în picioare şi făcut harcea-parcea. Ba nu, parcea-harcea

Celor două imobile, insula Belina și brațul Pavel, au fost trecute în cartea de imobil cu încălcarea Codului Civil. Scopul: ascunderea titularului dreptului de închiriere și facilitarea adoptării HG menționate.

Persoane cu funcții de decizie din Ministerul Mediului, MDRAP, de la Cadastrul Teleorman. Cadastrul Alexandria, Apele Române și CJ Teleorman au servit intereselor unei societăți particulare. Aceasta încălcând dispoziții din mai multe legi.

Insula Belina și Brațul Pavel sunt în albia minor a Dunării. Ele fac parte din domeniul public al statului, prin efectul legii și al Constituției. Aşadar, nu puteau fi trecute în proprietatea vreunui CJ, prin HG, ci doar prin lege.

Pretextul raptului: agrement pentru teleormăneni

Pretextul operaţiunii a fost realizarea unui complex turistic, sportiv și de agrement. Acesta avea şi nume: Complexul Dunăre – Belina – Seaca. Pe 26 iulie 2013, CJ Teleorman a înaintat MDRAP o notă de fundamentare.

Ea se referea la trecerea unor bunuri din proprietatea publică a statului și din administrarea Ministerului Mediului. prin Apele Române, în proprietatea județului Teleorman și administrarea CJ Teleorman.

La primul proiect de HG, două ministere au fost implicate în avizare: Justiția și Finanțele Publice. Acestea au atras atenția că scoaterea din domeniul public al statului și administrarea Apele Române aşa e ilegală. Nu poate fi făcută decât prin lege, nu prin HG.

Abureală cu Sevil Rovana. Daddy Dragnea supraveghează poate operaţiunea din penumbră

Aici apare abureală de Sevil Rovana. Presupunem că Daddy Liviu Dragnea supraveghează interesat operaţiunea din penumbră. Este stilul lui. Este acolo, dar nu se vede. Nu-şi asumă nimic, ci operează prin interpuşi.

Trebuia creată aparența că Insula Belina și Brațul Pavel nu ar face parte din domeniul public al statului. Astfel, transferul dreptului de proprietate se putea realiza prin HG. Televiziunile de casă şi vectorii politici ai sistemului corupt nu prididesc în aceste zile să repete această minciună.

În ședința de guvern din 6 noiembrie 2013, s-a adoptat HG 858/2013. Astfel, se modificau codurile de clasificație ale Insulei Belina și Brațului Pavel. Pe hârtie, se elimina apartenența acestora la bazinul hidrografic al Dunării.

Simulare

Se simula aparența că trecerea lor în proprietatea și administrarea Cj Teleorman presupune adoptarea unei HG. Modalitatea de adoptare a HG 858/2013 s-a abătut de la prescripțiile normelor legislative. Proiectul nu a avut avizele ministerelor Justiției și Finanțelor Publice.

Există bănuiala rezonabilă că Rovana Plumb, din cupla Sevil Robana, a inițiat și promovat HG 858/2013 ca ministru. în numai 17 ore. cu încălcarea procedurii guvernamentale pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de acte normative.

Relaxaţi, pe 27 noiembrie 2013, cu impedimentele înlăturate, posibilii infractori au adoptat HG 943/2013. Insula Belina și Brațul Pavel au fost trecute din domeniul public al statului în domeniul public al județului Teleorman. Când se va termina porcăria asta, ne vom rezerva plăcerea să mergem să ne relaxăm la Complexul Dunăre – Belina – Seaca.

Rolul suspectei Sevil Shhaideh

Ca secretar de stat la MDRAP, Sevil Shhaideh și-a însușit în totalitate conținutul notei de fundamentare și al proiectului de HG. A inițiat și promovat HG 943/2013, prin care se consfințea transmiterea unor părți din Insula Belina și Brațul Pavel. Aceasta cu încălcarea flagrantă a dispozițiilor legale care reglementează normele de tehnică legislativă.

Ionela Vasile Stoian, director MDRAP, director la Direcția Juridică, a sprijinit demersurile nelegale. Astfel, nu a întocmit note referitoare la observațiile pe care le-au făcut Justiția și Finanțele Publice. Apoi, nu a respectat circuitul de avizare. A contribuit la crearea unei reprezentări false MFP și MJ,.referitor la contactele de închiriere deja existente.

Anterior, suprafețe din Insula Belina și Brațul Pavel fuseseră închiriate prin contracte unei firme private. Totodată a fost cauzat un prejudiciu statului român, precum și o vătămare a drepturilor și intereselor legitime ale A.N.A.R. prin lipsirea de dreptul de administrare asupra celor două bunuri.

Share