home POLITICA Sever Voinescu despre propriul sau nume de familie

Sever Voinescu despre propriul sau nume de familie

Share

Persistă printre inamicii mei o idee cam stranie. Li se pare că rostindu-mi apăsat numele, mă atacă. Li se pare că propriul meu nume mă jignește. De aceea, cînd vor să-mi provoace dureri, spun cu sete ”Cotoi”, referindu-se la mine.

Numele meu întreg, așa cum se știe, este Sever Voinescu – Cotoi. Semnez, în general, ”Sever Voinescu” pentru că este mai scurt și se evită, la rostire, o cacofonie. Cotoi e o parte a numelui meu. Așa mă cheamă. În ceea ce mp privește, mă simt foarte bine cu numele pe care mi l-a dat soarta (părinții sînt responsabili numai pentru ”Sever”).

Mi se pare că e foarte simpatic să mă cheme și Cotoi, pentru că asta îmi oferă șansa de a face eu însumi o grămadă de glume pe seama propriului meu nume. Dacă mă chema Ionescu, Popescu sau doar Voinescu, era ceva mai anost. Așa, pot exersa auto-ironia, adică cel mai sănătos sport spiritual cu putință.

Îmi place cînd amicii mei politici mă strigă, pe la ședințe, ”Cotoi bătrîn” (vreo doi o fac frecvent!) și, în general, îmi provoacă o stare de bună dispoziție să fiu strigat ”Cotoi”. Cotoiul este un animal extrem de agreabil și, totodată, complex. Sufletul unui cotoi este cît se poate interesant.

Aceasta caricatura ii apartine inconfundabilului Bogdan Petry

După o vorbă celebră a lui George Bernard Shaw (un mare iubitor de feline), oamenii cu adevărat inteligenți sînt cei care înțeleg sufletul unui cotoi…

Acei inamici ai mei care își imaginează că produc efecte devastatoare rostindu-mi numele (dintre ei, doi care îmi vin în minte se antipatizează sincer, dar se și aseamănă în privința asta, dnii Mircea Geoană și Eugen Nicolicea) nu pot înțelege cît de mult mă amuz cînd îi aud că-mi spun ”Cotoi” imaginîndu-și că-mi aplică lovituri crunte.

De ce nu pot înțelege? Pentru că nu pot înțelege sufletul unui cotoi și asta pentru că, ați ghicit!, nu sînt inteligenți. Deloc!

PS: Am preluat aceasta perla a lui Sever Voinescu pentru ca il inteleg perfect. Eu stiu exact ce este in sufletul unui cotoi. Din aceasta trilema nu veti iesi. Si da, Sever Voinescu este un tip destept.

Citeşte şi
Omar Hayssam va trebui să-şi ispăşească în Siria anii de închisoare şi abia apoi se
Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor a avizat favorabil ieri cu
Partidul Democrat Liberal a lansat vineri primul atac concertat la adresa ”mogulilor”.
Gheorghe Piperea, universitar şi unul din cei mai cunoscuţi avocaţi financiari, explică de ce modificările
Sever Voinescu îşi menţine criticile la adresa premierului Emil Boc, în ciuda reproşurilor lansate de
Traian Băsescu, conform Financiarul: La plata cu ora, un profesor câştigă mai bine decât mine.
Au trecut peste 24 de ore de la ultima iesire pe sticla a lui Traian
Emil Constantinescu declara pentru Adevarul ca, in viziunea sa, Ion Iliescu crede in propriile sale
Moartea celebrităţilor este o adevărată mană cerească pentru devoratorii de tragedii, de la masele largi
La şcoala de vară a tinerilor social-democraţi de sâmbătă, Marian Vanghelie, liderul agramat al PSD
Share