home EVENIMENT Serghei Bulgac (RCS-RDS), urmărit penal pentru spălare de bani

Serghei Bulgac (RCS-RDS), urmărit penal pentru spălare de bani

Share

Serghei Bulgac, directorul general al DIGI Communications şi al RCS&RDS, e urmărit penal. El a fost înştiinţat oficial pe 16 mai 2017, de către DNA. Aceasta cu privire la efectuarea urmăririi penale în calitate de suspect.

Gâdea şi Ciuvică, audiaţi ca martori în Dosarul RCS & RDS

Este vorba despre săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, a anunţat miercuri, pe bursă, Digi Communications. Aceasta este compania mamă RCS & RDS. DNA anchetează acordarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1.

Mai este urmărit penal Mitică Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). De asemenea, şi firma RCS & RDS, dar şi persoane din managementul companiei.

Anunţul făcut miercuri 17 mai de Digi Communications despre Serghei Bulgac:

După cum a fost adus la cunoştinţă investitorilor de către Societate în cadrul prospectului de ofertă publică iniţială din data de 26 aprilie 2017. Dar şi în cadrul amendamentului la prospect din data de 8 mai 2017 (împreună, în cele ce urmează, ‘Prospectul’).

Direcţia Naţională Anticorupţie din România (‘DNA’) a înştiinţat în mod oficial (i) la data de 5 mai 2017, actuali şi foşti membri ai conducerii societăţii RCS & RDS S.A.. Filiala principală a Societăţii, cu privire la efectuarea urmăririi penale faţă de aceştia.

În calitate de suspecţi, în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani. În legătură cu un contract de asociere în participatiune încheiat în anul 2009 între RCS & RDS S.A. şi Bodu S.R.L..

Serghei Bulgac a spus totul conducerii RCS

Având drept obiect un ansamblu pentru evenimente de dimensiuni mari aflată în Bucureşti şi (ii) la data de 8 mai 2017, RCS & RDS S.A.. Cu privire la efectuarea urmăririi penale faţă de aceasta în calitate de suspect, în cadrul anchetei în curs cu privire la aceleaşi fapte.

La data de 16 mai 2017, Dl. Serghei Bulgac, Directorul General (Chief Executive Officer) al Societăţii şi al RCS & RDS S.A., a fost înştiinţat în mod oficial cu privire la efectuarea urmăririi penale faţă de acesta în calitate de suspect, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.

Posibilitate întâmplării acestui lucru pe parcursul desfăşurării anchetei DNA a fost anticipată şi adusă la cunoştinţă investitorilor în cadrul Prospectului.

RCS cooperează pe deplin cu DNA

Societatea continuă să coopereze deplin în cadrul anchetei şi consideră că RCS & RDS S.A. şi actualii şi foştii membri ai conducerii sale au acţionat corect şi în conformitate cu legea.

În prezent Societatea nu anticipează că investigaţia va reprezenta o interferinta semnificativă în ce priveşte desfăşurarea operaţiunilor sale curente.

Alţi muşterii, urmăriţi penal şi ei în acelaşi dosar

Procurorii DNA au anunţat pe 5 mai că au început urmărirea penală şi faţă de alte persoane. Este vorba despre Dumitru Dragomir, acuzat de luare de mită şi complicitate la spălare de bani. Apoi despre Ioan Bendei, administrator RCS-RDS (dare de mită şi spălare de bani).

Al treilea este Alexandru Oprea, la data faptelor directorul general RCS-RDS. Anunţul privind urmărirea lui Bendei a venit când Digi Communications se pregătea de listare pe bursă. Acţiunile Digi au intrat la tranzacţionare marţi, 16 mai, pe BVB.

A fost cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) a unei companii private pe piaţa de capital românească, potrivit BVB. Preţul acţiunilor în cadrul ofertei a fost de 40 lei / acţiune, ceea ce înseamnă că valoarea ofertei a fost de peste 944 de milioane de lei (207 milioane de euro).

Potrivit datelor BVB, preţul mediu de tranzacţionare a unei acţiuni Digi a fost marţi 42 lei, în condiţiile în care preţul minim a fost de 41 lei, iar preţul maxim de 43,6 lei. Miercuri, 17 mai, preţul acţiunilor DIGI este în scădere. La ora 11:28, preţul mediu al unei acţiuni era de 40,5 lei.

Citeşte şi
Dan Andronic este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă

Jurnalistul şi consultantul politic Dan Andronic este urmărit penal de DNA pentru mprturie mincinoasă şi Read more

Gabriel Oprea este sub urmărire penală pentru ucidere din culpă

Fostul premier interimar şi ministru de Interne Gabriel Oprea a fost pus oficial sub urmărire Read more

Robert Negoiţă este urmărit penal în dosarul de plagiat

Robert Negoiţă a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului General în dosarul de Read more

George Copos este urmărit penal pentru plagiat

George Copos a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Read more

Robert Negoiţă este urmărit penal de DNA (cazul locuinţelor)

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, e urmărit penal de DNA. A construit trei ansambluri rezidenţiale Read more

Ce stat mai are procuror general suspect în dosar penal?

Tiberiu Niţu este suspect în dosarul lui Gabriel Oprea. Dar ce alt stat mai are Read more

Ponta urmărit penal de DNA. Iohannis îi cere demisia

Procurorii DNA au anunţat că Victor Ponta e urmărit penal în Dosarul Turceni - Rovinari, Read more

Adrian Sârbu a fost arestat preventiv

Adrian Sârbu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a decis Curtea de Apel Read more

Adrian Sârbu: Sunt închis de Pontaghiţă!

Adrian Sârbu susţine, într-o declaraţie de presă, că a respectat legile ţări şi că întreg Read more

Adrian Sârbu a fost adus de procurori la Parchetul General

Adrian Sârbu a fost ridicat de către procuroprii de la Parchetul General şi urmează să Read more

Share