home EVENIMENT, SPORT Serena şi Venus Williams şi Simone Biles ar fi dopate

Serena şi Venus Williams şi Simone Biles ar fi dopate

Share

Nişte hackeri ruşi autointitluaţi Fancy Bears ar fi spart baza de date WADA şi ar fi aflat că surorile Williams şi Simone Biles ar fi dopate de ani de zile, informează BBC.

Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) i-a condamnat pe hackerii ruși pentru scurgerile de fișiere medicale confidențiale ale sportivilor olimpici din SUA.

Printre sportivii afectaţi se numără surorile Venus și Serena Williams și gimnasta americană Simone Biles, despre care se spune că ar fi fost dopate.

Wada a spus într-o declarație că atacurile cibernetice au fost o încercare de a submina sistemul global anti-doping.

Purtătorul de cuvânt al guvernului rus, Dmitri Peşkov, a declarat că nu se pune problema implicării Kremlinului sau serviciilor secrete în acţiunea de hacking, informează agenţiile de presă ruse.

Hackerii au accesat înregistrările care detaliază “excepțiile terapeutice”, care permit utilizarea substanțelor interzise, din cauza nevoilor medicale verificate ale sportivilor.

Echipa de atletism din Rusia a fost interzisă să participe la Jocurile Olimpice de la Rio pentru un presupus program de dopaj sprijinit de stat. Corelând aceste informaţii cu aceste ultime evoluţii, este posibil să avem de-a face cu o operaţiune de hacking a Rusiei, prin intermediul Fancy Bears, ceeea ce pune un semn de întrebare asupra faptului că surorile Williams, Simone Biles sau alte sportive ar fi într-adevăr dopate.

Să se știe că aceste acte criminale compromit în mare măsură efortul comunităţii globale anti-doping în a restabili încrederea în Rusia“, a declarat directorul general Wada, Olivier Niggli.

Hackerii Fancy Bears au promis să dea publicităţii şi înregistrările confidențiale de la alte echipe olimpice naționale, în afară de cele de la echipa olimpică a SUA.

Dopate cu: oxicodonă, hidromorfonă, prednison, metilprednisolonă, triamcinolon, prednisolon

Hackerii afirmă, conform Gazetta dello Sport, că mai mulți sportivi americani ar fi prezentat adeverințe medicale false înainte și după Jocurile Olimpice de la Rio. Astfel dopate au fost Serena şi Venus Williams, dar si Simone Biles, multiplă campioană olimpică la gimnastică.

Aceasta ar fi luat metilfenidat din categoria amfetaminelor, un stimulent al sistemului nervos central. Serena Williams ar fi recurs la oxicodonă, hidromorfonă, prednison și metilprednisolonă în 2010, 2014 și 2015, iar Venus ar fi luat triamcinolon, prednison, prednisolon prezentând rețete false.

Agenția Mondială Antidoping a știut, dar a trecut totul sub tăcere.

Citeşte şi
Liviu Dragnea a fost condamnat. O gaşcă, un grup infracţional organizat dă bir cu fugiţii
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu reacţionează dur după ce Gheorghe Hagi a anunţat că el nu
Emil Boc bate-n tobă şi scandează "România! România! Ole! Ole! Ole!" la Ostrava, la meciul
Cel de al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, a ales să nu meargă
Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat implementarea unor regulamente noi pentru cluburile
Ieşenii au huiduit jandarmii la meciul dintre Politenica Iaşi şi Dinamo, după ce le-au confiscat
Libertatea.ro dezvăluie ce s-a petrecut între Simona Halep şi Gabriela Firea înainte de ieşirea celor
Tenismana româncă Mihaela Buzărnescu a eliminat-o chiar acum de la Roland Garros pe ucraineanca Elina
Fostul mare jucător de tenis Ilie Năstase vede partea bună a lucrurilor după ce a
Patronul clubului Dinamo Bucureşti, Ionuţ Negoiţă, şi-a plătit subit datoria pe care o avea la
Share