home POLITICA Şerban Nicolae: Mesajul Statelor Unite este profund ofensator

Şerban Nicolae: Mesajul Statelor Unite este profund ofensator

Share

Senatorul PSD Şerban Nicolae consideră mesajul Departamentului de Stat al SUA drept unul „profund ofensator”. Senatorul lansează un atac la ambasadorul american Hans Klemm.

SUA atenţionează PSD-ALDE: Opriţi-vă cu Legile Justiţiei!

Politicianul îl cataloghează pe acesta drept un „funcționar complet nociv”. Președintele României ar trebui să transmită urgent instrucțiuni ambasadorului României la Washington.

Aceasta pentru a trimite un protest ferm pe marginea comunicatului din partea SUA, pe Legile Justiției. Parlamentul nu trebuie să trimită scrisori oficiale în acest sens, a declarat liderul grupului senatorilor PSD, Şerban Nicolae.

Şerban Nicolae: Iohannis să-i dea instrucţiuni ambasadorului român la Washington

Cred că președintele României ar trebui să transmită urgent instrucțiuni ambasadorului României la Washington. Să transmită un protest ferm în această chestiune. Să solicite clarificări: în ce condiții a apărut un astfel de comunicat?

Cine și-l asumă din partea guvernului Statelor Unite? Pentru că el este absolut inutil ca utilitate pentru Statele Unite, dar este ofensator pentru România. (…) Bine ar fi ca purtătorul de cuvânt al MAE să transmită un punct de vedere similar.

Președintele statului ar putea să dea instrucțiuni ambasadorului nostru la Washington.

, a spus Nicolae la Parlament.

Şerban Nicolae: Hans Klemm este vinovatul

Potrivit lui Şerban Nicolae…

… nu Hans Klemm este personajul principal în această chestiune, ci acest comunicat extrem de bizar. El încalcă toate uzanțele specifice relațiilor internaționale între două state. Cu atât mai mult între două state partenere, așa cum sunt România și SUA.

El este perfect inutil ca demers, nu are nici un fel de beneficiu de utilitate de interes public. Este ilogic sub aspectul construcției. Vorbește la un moment dat de propuneri pe care le discută Parlamentul, dar care au fost făcute de ministrul Justiției.

Şerban Nicolae: E inacceptabil ca Departamentul de Stat să ceară cev imperativ Parlamentului

În ceea ce privește România, este profund ofensator. Faptul că Departamentul de stat sau oricine altcineva își permite să ceară imperativ Parlamentului României ceva, orice ar fi acest lucru, este inacceptabil.

Parlamentul este expresia voinței suverane a poporului român. Nu poți cere imperativ nimic din afara țării poporului român sau organului său reprezentativ suprem. (…) Nu cred că, în urma unui asemenea comunicat, există vreun cetățean român întreg la cap care să spună:

“Până acum nu-i simpatizam pe americani dar, dintr-o dată, văzând un astfel de comunicat, am devenit filoamerican”.

, a opinat Şerban Nicolae.

Şerban Nicolae: Văd o eacerbare a sentimentelor antiamericane

Nu cred că astfel de atitudini sunt de genul celor promovate în ultimii ani de acest funcționar cel puțin bizar care este Hans Klemm ar aduce vreun beneficiu relațiilor româno-americane. Dimpotrivă, văd o exacerbare a unor sentimente antiamericane.

O exacerbare a unor antipatii față de SUA și nu găsesc că este un lucru normal.

, a explicat Şerban Nicolae. Ciudat este că încă de aseară, la acest punct, liberalul Cătălin Predoiu a afirmat acelaşi lucru.

Share