home CORUPTIE, POLITICA Şerban Nicolae compară Sfânta Înviere a Domnului cu OUG 13 VIDEO

Şerban Nicolae compară Sfânta Înviere a Domnului cu OUG 13 VIDEO

Share

Senatorul PSD Şerban Nicolae îşi bate joc de Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului. Ironic, acesta a comparat-o şu momentul Ordonanţei de urgenţă 13, făcând aluzie la sloganul „noaptea ca hoţii”.

El a spus că „şi Mântuitorul a înviat tot noaptea, s-a şi născut noaptea”. Apoi a adăugat că „toate domnişoarele cu barbă o să protesteze”. Când? Şerban Nicolae i-a anunţat pe membrii Comisiei juridice a Senatului că următoarea dezbatere pe proiectul de lege al graţierii va avea loc miercuri, 19 aprilie, „pe zi”.

Şerban Nicolae, băşcălie pe subiecte religioase, comparate cu noaptea hoţilor de Justiţie

Având în vedere că aceasta este săptămâna ce precede Învierea… Mă rog, şi Mântuitorul a înviat tot noaptea, s-a şi născut noaptea, toate domnişoarele cu barbă o să protesteze. Vă propun ca următoarea şedinţă consacrată acestei dezbateri (…) să aibă loc miercuri după-amiază (…) Miercuri, 19 aprilie, pe zi, urmează să facem o nouă dezbatere.

, a declarat Şerban Nicolae.

Pe parcursul şedinţei Comisiei juridice a Senatului, Şerban Nicolae a avut o serie de ironii la adresa criticilor amendamentelor sale. Acestea prevedeau şi graţierea celor condamnaţi pentru corupţie.

Ironii de 2,50 lei

Senatorul social-democrat s-a referit la o situaţie pe care a primit-o în urmă cu o lună de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor. În închisori sunt 337 de persoane condamnate pentru corupţie.

Mă gândesc foarte serios să adaug la infracţiunile exceptate de la aplicarea graţierii şi faptele de corupţie. Astfel, cele 337 de persoane să nu beneficieze de graţiere şi să nu îngrozească societatea românească..

, a spus Nicolae. Cu ce anume să nu îngrozească societatea?

Cu chipurile lor hâde de infractori periculoşi. Şi să nu genereze o stare de pericol în societatea românească, prin faptul că ar beneficia de un act de clemenţă.

“Domnişoare cu barbă”

El i-a numit pe cei care au protestat pe Internet împotriva propunerilor sale drept „domnişoare cu barbă”.

Infama propunere a mea şi care a generat protestele unor domnişoare cu barbă pe internet urma să producă următoarele efecte: beneficiau de graţiere 862 de persoane. Probabil figurile hâde ale unor infractori periculoşi, 862 de persoane, au înspăimântat mai mult decât 1400 – câţi erau în proiectul Guvernului – sau cinci mii şi ceva, câţi erau în planul de măsuri alternative propus de PNL.

, a mai spus senatorul PSD.

Deci, 2717 persoane aflate în pedeapsa privativă de libertate, din care eliberate în mod direct erau doar 862. Recunosc, propunerile mele nu erau atribuabile, nu răspundeau scopului declarat al acestui proiect. Chiar dacă o bună parte din societatea care a protestat ar fi fost înspăimântată văzând figura unor brute cu chip uman care au săvârşit fapte grave.

, a adăugat el.

Comisia juridică a Senatului a reluat din nou marţi dezbaterile pe marginea proiectului de lege al graţierii. Nu a reuşit însă să ajungă la o concluzie. Şedinţa comisiei va fi reluată miercuri, pe 19 aprilie. Termenul pentru adoptare tacită a proiectului se împlineşte pe 25 aprilie.

Citeşte şi
Comisia Juridica din Senat, condusă de Şerban Nicolae, a respins propunerea legislativa a USR privind
Senatorul Șerban Nicolae (PSD) a depus la Senat un proiect de lege privind instituirea unui
Şerban Nicolae a declarat în Senat, unde s-a dezbătut moţiunea prin care Opoziţia a cerut
Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus un proiect legislativ care prevede înfiinţarea de secţii noi
Antena 3 a anuntat ca o importanta tabara din PSD incearca sa il impuna pe
Senatorul PSD Șerban Nicolae l-a atacat, luni seara, la Antena 3, pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene,
Judecătorul Deliorga de la Constanţa a fost validat de Camera Deputaţilor pentru funcţia de judecător
Senatorul Şerban Nicolae (PSD) a avut un discurs profund xenofob, într-o emisiune de la Antena
Șerban Nicolae a reacționat dur, dar şi grosier, după interviul acordat de Augustin Lazăr în
Senatorul PSD Şerban Nicolae exprimă ironic, într-o postare pe Facebook, referindu-se la protestele din Franţa
Share