home POLITICA Şerban Nicolae îl face pe Frans Timmermans coadă de topor

Şerban Nicolae îl face pe Frans Timmermans coadă de topor

Share

Senatorul PSD Şerban Nicolae l-a atacat, luni seara, la Antena 3, pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, încercând să minimizeze impactul scrisorii acestuia privind pericolul activării articolului 7 în privința României.

Senatorul PSD l-a numit pe Timmermans „coadă de topor” și a susținut că „pregătirea școlară” a acestuia nu îl recomanda pentru poziția de prim-vicepreședinte al Comisiei Europene.

„Ideea de coadă de topor nu este original românească, din păcate domnul Timmermans se dovedește a fi un astfel de personaj, dar la nivel european. (…) Deși face parte din aceeași familie politică, partidul omolog cu PSD din România a obținut în Olanda în 2017 5,7% la alegeri, fiind pe locul 4. E foarte bizar să promovezi un tip ca Timmermans în această poziție de prim-vicepreședinte al Comisiei Europene însărcinat cu colaborarea interinstituțională și statul de drept, el fiind absolvent de literatură franceză. Asta fiind pregătirea sa școlară, ca să spun așa”, a afirmat Frans Timmermans.

Moderatorul emisiunii i-a spus că, „dacă luăm după pregătire, ne distrăm în politica românească”.

„Există un comisar pentru Justiție, Vera Jourova, care a fost arestată pe același stil de vânătoare de vrăjitoare, a stat arestată, pentru ca ulterior să fie achitată. Înțelegând ceva mai bine decât colegul Timmermans, pentru că literatura franceză e bine, dar cu justiția Vera Jourova e și de specialitate, a și pățit pe pielea ei, când a fost întrebată în mod explicit dacă România e obligată să aplice recomandările MCV și a spus: România noi credem că va respecta aceste obligații, după ce le va fi studiat fezabilitatea. Un om ca Vera Jourova accepta ideea că recomandările sunt chiar niște recomandări”, a continuat Şerban Nicolae.

Şerban Nicolae a mai susținut că Rovana Plumb, care deschide lista PSD pentru alegerile europarlamentare, era un candidat mult mai bun din partea PES (Partidul Socialiștilor Europeni) pentru poziția de președinte al Comisiei Europene decât Frans Timmermans.

Întrebat ce efect va avea avertismentul lui Timmermans, senatorul PSD a răspuns: „Nimic. Zero. S-ar putea ca dl Timmermans să fi dat frumos din coadă în campania electorală. E total inoportună o asemenea scrisoare, absolut aberantă”.

El a mai susținut că PES a făcut „o eroare tactică majoră” desemnându-l pe Timmermans contracandidatul lui Manfred Weber.

Share