home POLITICA Şerban Nicolae nu dă doi bani pe avertismentul Franţei

Şerban Nicolae nu dă doi bani pe avertismentul Franţei

Share

Şerban Nicolae, acest pericol pentru democraţia din România, acest comunistoid periculos, mai dă o gherlă. După reacţia Ambasadei Franţei, care a spus că urmăreşte cu atenţie modificările la Legile Justiţiei.

Şerban Nicolae, atac jegos la membrii Rezistenţei Anticomuniste

Nicolae a emis din nou. Un nou semnal antieuropean. Spre electoratul ultrareacţionar al PSD. Mai jos, comentariile noastre cu albastru.

Şerban Nicolae. Falsul adevăr al necunoaşterii nobilelor modificări

Pentru mine nu e o surpriză. Normal. Orice comunistoid ştie la ce să se aştepte de la nişte democraţi, dacă are minima forţă de analiză.

Oameni de bună-credinţă ne-au dat această sugestie în mod insistent: ‘domnule, faceţi o traducere, sintetizaţi documentele,. Zi zău, că discutaşi cu astfel de oameni de bună-credinţă. Să vedem nume. Două. Cinci. Zece măcar.

(…) iar toţi cei care vor să se pronunţe să o facă în cunoştinţă de cauză sau măcar să nu spună după aceea că nu au avut acces la date. Continuă acreditarea unui fals adevăr, anume că ambasadele nu ştiu ce conţin modificările la Legile Justiţiei şi Codurile Penale.

Şerban Nicolae vrea să modifice Tratatul de la Maastricht?

Eu am fost de la bun început foarte sceptic şi am spus că eu nu-i cred de bună-credinţă pe aceşti şefi de misiuni diplomatice (…) Logica formală arată că, dacă un om de reac-credinţă spune că alţi oameni sunt de rea-credinţă, este posibil ca în realitate aceştia să fie cei de bună-credinţă.

(…) pentru că eu nu cred că lipsa traducerii sau lipsa accesului la informaţiile de la Parlament i-ar fi făcut să încalce Convenţia de la Viena, celebrul articol 41.

Iată ce spune Convenţia de la Viena, la art. 41:

Două sau mai multe părţi la un tratat multilateral pot ajunge la o înţelegere pentru a modifica tratatul, ele singure, dacă…

… şi urmează o serie de condiţii şi circumstanţe. Oare ce vrea Şerban Nicolae, să modifice Tratatul de la Maastricht al UE? Asta i-ar permite României şui Dragnea să nu mai respecte benchmarkurile existente pe Justiţie. Numai că e greu de crezut că vreodată cineva va accepta să modifice condiţiile din tratat pentru România.

Şerban Nicolae, dezinformare după dezinformare

Eu nu cred că un om de bună-credinţă se pronunţă asupra unor lucruri fără să le cunoască înainte, pe motiv că nu le-ar fi avut traduse. Dar nimeni nici una dintre ambasade nu a afirmat că s-a pronunţat înainte să cunoască modificările din legile din Justiţie (303, 304, 317 şi Codurile Penale).

Bineînţeles că au servicii de traducere. În realitate, au altceva. Există de multă vreme un interes de a ţine România într-o zonă de experiment în materie judiciară. Dezinformare, nici vorbă de aşa ceva. Cei care fac experimente judiciare sunt cei ce mutilează acum Legile Justiţiei şi Codurile Penale. Hoţii strigă hoţii.

Nu au protestat niciodată ambasadele pentru protocoalele secrete, inexistente în orice democraţie. Nu dau doi bani pe buna-credinţă a acestor comunicate şi a acestor ambasade. Nu au existat niciodată nici un fel de protocoale secrete. Erau protocoale de lucru între servicii şi instituţiile procurorilor, ca în orice stat democratic. Se vede cine este de rea-credinţă.

Share