home POLITICA Seniorii Al-Queda evadeaza pe capete (AIM)

Seniorii Al-Queda evadeaza pe capete (AIM)

Share

La noua ani de la atentatele de la World Trade Center, patru prizonieri, cunoscuti pentru legaturile lor cu gruparea terorista Al-Qaeda au evadat dintr-o inchisoare din Bagdad. Fuga lor din a fost descoperita in urma unei razii a gardienilor.

FOTO: The Guardian

Evadarea celor patru prizonieri de la Penitenciarul Karkh este o veste proasta pentru armata SUA, care a cedat controlul tuturor centrelor de detentie folosite de guvernul irakian. Potrivit purtatorului de cuvant al inchisorii, evadatii sunt cunoscuti ca membri vechi ai gruparii Al-Queda, fiind si foarte periculosi.

http://www.stareapresei.ro/Seniorii-Al-Queda-evadeaza-pe-capete-13606.html

Cei patru sunt, conform unore surse ale CBS: Mohammed Hamid, Qais Azmi, Malik Nazzal and Hussein Ahmed. Este a doua mare evadare a unor membri ai Al-Queda, dupa ce alti patru au scapat de la Camp Cropper in 15 iulie. Inainte de aceasta data, alti doi seniori ai Al-Queda au reusit sa evadeze, in martie anul acesta.

Oficialii SUA sunt ingrijorati de faptul ca sefi ai temutei organizatii teroriste se afla acum in libertate, iar serviciile secrete irakiene, ca si cele americane habar n-au unde se ascund acestia, spun ziaristii de la New York Times. Este de presupus ca evadatii au un sprijin din interior.

Pe de alta parte, la noua ani de la atacul terorist, cei cinci barbati acuzati ca au organizat atentatele de la 11 septembrie din Statele Unite, in urma cu noua ani, sunt blocati intr-o gaura neagra judiciara, in care ar putea ramane pentru mult timp de acum inainte, la aproape doi ani de la alegerea presedintelui american Barack Obama.

Tribunalul militar de exceptie de la baza Guantanamo sau tribunalul federal din Statele Unite? Intrebarea nu a fost inca transata dupa sase luni de administratia Obama, care anuntase mai intai in noiembrie un proces in fata unui tribunal de drept comun in centrul orasului New York, inainte de a renunta.

Sursa: Agentia de Investigatii Media

Citeşte şi
Al Qaeda a sărit ca arsă, atunci când Ahmadinejad a declarat chiar în SUA că
Cu ocazia comemorarii a zece ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001,
In loc să ne confundăm cu creierul unic prin care respiră fluxul de idei oficial-confirmate,
Exemplul care ne este cel mai la îndemână nouă, românilor, este cazul Revoluției şi loviturii
Ce este o teorie a conspiraţiei? O prostie? Există sau nu există conspiraţii? Noi credem
Va trebui să înţelegem că orice sistem democratic conţine în sine germenii propriei sale decadenţe
Au fost între 15 şi 20 de exerciţii care au precedat direct atentatele, sunt legate
Cu puţin timp înainte de impactul primului avion cu WTC 1, o bancă de investiţii
Cum se explică faptul că musulmani fanatici, ce-şi obligau femeile să poarte văl islamic, au
~UNPR merge singura in alegeri~Alba ca Zapada se trezeste~Aurora Liiceanu isi lua salariul la Suveica,
Share