home CORUPTIE, POLITICA Senatorii jurişti s-au sucit. Amendamentele lui Ş. Nicolae şi T. Băsescu, respinse

Senatorii jurişti s-au sucit. Amendamentele lui Ş. Nicolae şi T. Băsescu, respinse

Share

După protestele în curs de amplificare de aseară, senatorii jurişti s-au răzgândit. Corupţia nu se mai graţiază. Senatorii jurişti şi-au anulat votul dat aseară, convocând o nou şedinţă a comisiei şi refăcând votul.

Graţierea corupţilor revine. Senatorii jurişti au scos iar elefantul de la sertar

Un nou vot dat azi a stabilit ca faptele de corupţie să nu mai fie graţiate, anunţă Realitatea TV. Votul a fost reluat la solicitarea PNL. Declarativ, liderul social-democraților, Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grindeanu au criticat grațierea corupților. Aceasta a fost decisă de senatorii jurişti miercuri seară.

Joi dimineaţă, Comisia juridică a reluat discuţiile pe proiectul de lege. De data aceasta, a decis prin vot să respingă graţierea abuzului în serviciu, conflictului de interese şi delapidării. Luni, în plen, se va da votul final pe modificările făcute în Comisie.

PSD s-a abţinut de la vot. Şerban Nicolae nu s-a abţinut de la explicaţii. Senatorii s-au abţinut de la oprobriul public întreit

Propunerea a trecut cu cinci voturi pentru (de la PNL, USR și UDMR) și patru abțineri (PSD). Şerban Nicolae a explicat că nu şi-a schimbat votul, cu toate că şi l-a schimbat:

Exact cum s-a luat decizia ieri, așa s-a luat decizia astăzi. Prin aceleași metode democratice. Ceea ce arată că nu a fost nici un fel de încrâncenare, nici un fel de decizie prestabilită. (…)

În ultimele două-trei ore am fost în sală în Comisie, nu am discutat cu nimeni telefonic. Nu se punea problema să discut nici cu Liviu Dragnea, nici cu altcineva.

, a declarat Șerban Nicolae, la finalul ședinței de azi a Comisiei juridice.

Întrebat de ce s-a abținut de la vot și nu a votat împotrivă, senatorul social-democrat a replicat:

Pentru că eu nu voiam să îmi schimb opinia. (…) N-am văzut un coleg care să voteze altfel. Ne-am abținut toți pentru că nu eram de acord cu procedura. Am supus-o la vot regulamentar, dar nu ne-am schimbat votul. Deci, nu era niciun fel de altă influență.

Ieri am votat pentru acele amendamente. Azi am votat abținere, în sensul că nu am dorit să participăm la un vot pentru sau contra față de această procedură de repunere la vot a unor amendamente deja adoptate.

În ceea ce privește susținerea amendamentelor referitoare la faptele de corupție în plenul Senatului, Șerban Nicolae a explicat că el nu susține “amendamente care nu au șanse să treacă“.

Nu susțin amendamente care nu au șanse să treacă. Îmi păstrez opinia, nu mă tem de nu știu ce reacții pentru că, din punctul meu de vedere, este profund toxic să condamni pe cineva pentru opiniile sale sau să îl excluzi din societate pentru opiniile sale, dar asta înseamnă o decizie care se ia parlamentar, pe bază de dezbateri, nu mă supăr, nu mă bucur.

, a spus liderul senatorilor PSD.

Citeşte şi
Nu, nu este Elena Udrea, de data aceasta. Blondele trag la Traian Băsescu. Jurnalistul Dan
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au constatat că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a
CNSAS susține în documentele oficiale trimise instanței că Traian Băsescu ar fi început să-și toarne
Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu a depus miercuri un denunţ la DNA. În acesta,
Prezenţa italianului Giovanni Francesco în familia lui Traian Băsescu nu a fost de bun augur
Din toptanul de aberaţii marca Traian Băsescu, ne-a sărit în ochi una mai dihai decât
Graţierea corupţilor este inclusă acum în proiectul Legii Graţierii. Senatorii jurişti au aprobat propunerile formulate
Chiar şi un simplu anunţ făcut de Traian Băsescu pe Facebook că va fi prezent
Fostul preşedinte Traian Băsescu îl compară ironic pe Klaus Iohannis cu Ion Iliescu. Într-o postare
Traian Băsescu parcă a fost ciupit de streche, ori poate că, asemeni situaţiei din filmul
Share