home POLITICA Senatori care au afaceri cu statul

Senatori care au afaceri cu statul

Share

Senatorii au castigat in ultimul an 45 de milioane de euro din contractele cu statul. Teoretic, i-am trimis in Parlament pentru a ne da legi bune si a ne reprezenta interesele. Practic, legile sufera foarte mult la capitolul reprezentarii intereselor electoratului.

Onesti

Dupa cum se va vedea insa in continuare, domnii alesi sunt foarte descurcareti in privinta apararii propriilor drepturi. Interesant cum, dupa atatea discutii despre modificarea legii care le permite parlamentarilor sa faca afaceri cu statul, nu s-a modificat nici macar un singur paragraf care sa concretizeze promisiunile din campania electorala.

Ei nu pot sa fie administratori la societati comerciale, insa pot sa detina actiuni la companii ce primesc contracte de la institutii publice. Incompatibilitatile sunt greu de demonstrat si mai greu este in cazul traficului de influenta.

Potrivit informatiilor cuprinse in declaratiile de avere si interese, 19 senatori (8 de la PDL, 4 de la UNPR, 4 de la PSD, 2 de la UDMR si unul de la PC) au incheiat in ultimul an contracte cu institutii publice in valoare de peste 45 milioane de euro.

Se remarca Dan Voiculescu, Vasile Blaga, Sorina Placinta, Mihail Hardau, Serban Mihailescu, Verestoy Attila si Gyorgy Frunda. La aceasta lista se adauga patru senatori-avocati, ce au semnat contracte de asistenta juridica cu institutii ale statului: Mircea Andrei (PDL), Adrian Tutuianu (PSD), Mihaela Popa (PDL), Iulian Urban (PDL)… tot pe Romania Curata

Citeşte şi
"Senatul a votat Legea politizării Agerpres! Să vă fe ruşine!", a anunţat astăzi sindicatul jurnaliştilor
După protestele în curs de amplificare de aseară, senatorii jurişti s-au răzgândit. Corupţia nu se
Donald Trump şi echipa sa ar prezenta în aceste momente senatorilor planul SUA pentru Coreea
Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, cererea DNA privind încuviințarea arestării preventive a deputatului Sebastian
ANI anunţă că 14 actuali şi 17 foști deputați, precum și un senator sunt în
"România nu e un loc sigur", exact cum spune Becali. Nu (mai) e pentru infractori,
Rezultatele exit-poll-urilor confirmă că preşedintele Traian Băsescu nu e obligat de Constituţie să nominalizeze un
Nu miza niciodată că, dacă ataci un nativ scorpion și-l faci să se mute în
Îi invit pe confraţii care gândesc, ca şi mine, că Crin Antonescu a fugit la
În acest moment, în buricul Europei, nu mai poţi să-ţi faci mendrele multă vreme la
Share