home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Senat: Raport de respingere pentru proiectul lui Prigoana (HN)

Senat: Raport de respingere pentru proiectul lui Prigoana (HN)

Share

Comisia pentru cultura din Senat a intocmit, marti, in unanimitate, un raport de respingere a propunerii legislative a deputatului PDL Silviu Prigoana prin care presa scrisa si site-urile de informatii ar fi intrat sub incidenta Consiliului National al Audiovizualului (CNA), relateaza Agerpres.

FOTO: Cinematex

Senatorul PSD Georgica Severin a sustinut ca propunerea legislativa “instituie in primul rand autocenzura si apoi cenzura”, motiv pentru care PSD nu il sustine.

Presedintele MediaSind, Cristi Godinac, a afirmat ca in opinia sa propunerea legislativa a lui Silviu Prigoana este “o continuare, un pui” al Strategiei Nationale de Aparare, care inscrie campaniile de presa in randul amenintarilor la adresa sigurantei nationale.

Pe de alta parte, Silviu Prigoana a explicat ca propunerea sa legislativa nu reprezinta ‘un pumn in gura presei, o botnita’, ci doar o reglementare prin lege a domeniului legat de presa scrisa.

“O reglementare este necesara fiindca audiovizualul citeaza drept sursa presa scrisa, site-urile de internet, care nu raspund in fata nimanui si pot sa scrie orice. Orice neadevar capata credibilitate prin faptul ca este preluat, uneori fara sa fie verificata informatia, de televiziuni si radiouri. (…) In Uniunea Europeana presa de informatii este foarte strict reglementata, in sensul ca publicatiile se declara singure de informatii si primesc o licenta”

, a spus Prigoana.

El a adaugat ca intentioneaza sa solicite “imperativ” CNA-ului sa dea o reglementare prin care audiovizualul sa nu mai poata cita drept sursa presa scrisa.

Raport de respingere pentru proiectul prin care SRTV putea infiinta noi canale cu acordul Parlamentului

Comisia pentru cultura din Senat a intocmit marti, in unanimitate, un raport de respingere pentru propunerea legislativa a deputatului PDL, Silviu Prigoana, prin care SRTV-ul ar fi putut infiinta noi canale de televiziune numai cu aprobarea Parlamentului.

Silviu Prigoana propunea, de asemenea, ca in TVR sa existe patru canale de baza – TVR1, TVR2, TVR Cultural si TVR International. Propunerea legislativa continea, intr-o prima faza, si prevederea ca TVR International sa fie transferata catre Ministerul Afacerilor Externe (MAE), insa initiatorul si-a retras aceasta propunere… citeste tot aici

Share