Semion Moghilevici, liderul Mafiei Ruse, trăieşte liber, la Moscova

Share

Semion Moghilevici este considerat de mai multe surse din serviciile de informații occidentale drept șeful mafiei ruse.

Semion Moghilevici este născut în Ucraina. El a fost descris de FBI drept „cel mai periculos mafiot din lume” și a fost acuzat de trafic de arme, ordonarea a nenumărate asasinate, extorcare, trafic de droguri și prostituție.

Unele surse afirmă că Moghilevici a câștigat o sumă semnificativă de bani ca intermediar în vânzarea de bijuterii și lucrări de artă aparținând evreilor care au emigrat din Kiev în anii 1980. Pentru aceasta, a fost condamnat la închisoare de două ori: prima sa perioadă după gratii a durat 3 ani, iar a doua 4 ani.

În 1995, Serghei Mihailov, șeful Solntsevskaya Bratva (unul dintre sindicatele de crimă organizată din Rusia), ar fi încercat să-l execute pe Mogilevici, la Praga, pentru o presupusă datorie de 5 milioane de dolari.

Trebuia să participe la o zi de naștere, la Restaurantul „U Holubů”, deținut de Moghilevici, dar Moghilevici nu a mai ajuns.

În schimb, locul a fost percheziţionat de poliţia cehă.

Se crede că Moghilevici a fost avertizat cu privire la tentativă, de către o personalitate de rang înalt, care lucra atât pentru poliția cehă, cât și pentru Mafia Rusă.

Între 1997-1998, jurnaliștii canadieni au expus o operațiune a mafiei ruse la Bursa de Valori din Toronto.

Operațiunea de tranzacționare a acțiunilor unei companii preluate cu forța de Moghilevici a fost în cele din urmă oprită de FBI.

Acțiunile companiei în valoare de 1 miliard USD au devenit fără valoare peste noapte.

Share