home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Sebastian Cucoş este adjunctul şefului Jandarmeriei Române

Sebastian Cucoş este adjunctul şefului Jandarmeriei Române

Share

Nu a mai putut fi şeful Jandarmeriei Românie. Dar Sebastian Cucoş va fi acum prim-adjunct al şefului instituţiei, Cristian Ionuţ Sindile. Cucoş conducea instituţia când au avut loc violenţele de la mitingul Diasporei, aminteşte Adevărul.

Rănit la miting cu o grenadă, infectat în Spitalul Municipal cu clostridium

Sebastian Cucoş, preferatul lui Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, l-a numit în urmă cu o săptămână pe Ionuţ Sindile în fruntea Jandarmeriei Române. Anterior Ionuţ Sindile era prim-adjunct al inspectorului general şi şef al Statului Major al Jandarmeriei Române.

„În vederea consolidării echipei de conducere a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi asigurării unei continuităţi la comandă, până la obţinerea avizului CSAT, începând cu data de 23 august a.c., colonelul Cucoş Gheorghe-Sebastian a fost împuternicit în funcţia de prim adjunct al inspectorului general al IGJR.

Reamintim că acesta a promovat concursul pentru funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române, dar numirea în această funcţie este condiţionată de avizul CSAT”, au precizat reprezentanţii MAI, printr-un comunicat de presă.

Interimatul lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei expirase

Decizia vine în contextul în care interimatul lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei Române a expirat, iar preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că o decizie privindu-l pe Cucoş, pentru care Ministerul Afacerilor Interne a transmis documentele către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, va fi făcută după ce procurorii militari vor finaliza ancheta privind intervenţia forţelor de ordine la protestul din 10 august.

„Având în vedere evenimentele din data de 10 august a.c., din timpul protestului din Piaţa Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română, se impune ca luarea unei decizii de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării privind numirea colonelului Cucoş Gheorghe-Sebastian în funcţia de inspector general să se realizeze după pronunţarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei Române.

În acest context, problematica în cauză poate fi supusă analizei şi deciziei CSAT în cadrul unei viitoare şedinţe, luând în considerare şi concluziile anchetelor organelor judiciare competente”, se preciza în comunicatul preşedenţiei din data de 14 august.

Citeşte şi
Şefii Jandarmeriei, Cucoş, Cazan, Sindile şi secretarul de stat din MAI Chirică au fost puşi
Într-o declaraţie de presă unidirecţională penibilă, Sebastian Cucoş, şeful Jandarmeriei Române, s-a comportat ca o
Sebastian Cucoş, şeful Jandarmeriei Române, greşeşte. El a coborât aseară printre manifestanţi şi le-a spus,
Presa internaţională consemnează şi comentează evenimentele care s-au petrecut în această seară în centrul Bucureştiului,
ONG-urile "bidon" pe reţetă Soros bântuie spaţiul public din România, ba chiar au pretenţia independenţei,
Valer Dorneanu a fost reales președinte al Curții Constituționale pentru un nou mandat de 3
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, menţionează, în ultima declaraţie de avere, completată în iunie 2019,
Mirel Palada, sociolog de casă al PSD, postează pe Facebook texte de excepţie. După alegerile
Fostul europarlamentar Renate Weber (ALDE) a afirmat că votanţii de pe listele suplimentare, 1,5 milioane
Procurorul general al SUA, William Barr, vine la București pentru a participa la reuniunea ministerială
Share