home POLITICA Se pune de o dictatura militara? (AIM)

Se pune de o dictatura militara? (AIM)

Share

Controversatii Constantin Degeratu si Francisc Toba au  pus pe roate o structura civila buna la orice * Surse din SRI monitorizeaza infiltrarea unor fosti artizani ai serviciilor secrete militare in structurile civile * Formatiunea, fidela lui Gabriel Oprea, apare pe fondul scaderii veniturilor militarilor si se vrea un soi de sindicat * In fapt, este pregatita pentru o ampla revolta populara

FOTO: Ghilotina de campanie

A produs destul de multe valuri infiintarea Federatiei Militarilor din Romania (FMR), care in formula initiala il avea ca artizan pe controversatul Francisc Toba, cel care s-a remarcat la revolutia din decembrie 1989 si apoi, prin scandaluri de presa, ca acela care a sechestrat peste 400 de cadre ale MAI, cu un rezultat direct, moartea a 108 persoane. Toba a fost cercetat in dosarul “Revolutia” alaturi de Constantin Degeratu, Athanasie Stanculescu, Ion Iliescu etc. Pentru cei ce doresc sa aprofundeze chestiunea este plin Internetul.

Toba conduce acum o asociatie – Semperfidelis – cu caracter de “serviciu secret privat”, organizatie acuzata de presa ca se ocupa de culegerea de informatii, cu filaje, dar si cu obtinerea de documente in scopuri de santaj, cu penetrarea STS si SPP.

Sotia lui Toba, Daniela Toba,  a fost acuzata, apoi investigata intr-un dosar, de transmiterea de informatii cu caracter secret de la SPP. Scandalul a facut-o celebra si si-a capatat porecla de “Cicciolina de la STS”.

Aceeasi organizatie cu caracter de serviciu de informatii privat a mai fost acuzata de presa, prin persoana lui Francisc Toba, de tentativa de penetrare a directiilor de informatii militare si afaceri cu explozibil – C4 – inca de pe vremea lui Calin Popescu Tariceanu.

FOTO: eMaramures

Relatiile lui Toba cu PDL au devenit dupa ianuarie 2009 cunoscute in mediul militar. Toba, ca si Constantin Degeratu, plus o parte din cei care formeaza astazi noua structura de conducere a FMR, sunt apropiati ministrului Apararii Gabriel Oprea.

Surse ale AIM sustin ca insusi Oprea a dat unda verde pentru structurarea FMR, iar aparitia “la lumina” a organizatiei s-a facut pe fondul scandalurilor privind taierile “pensiilor nesimtite”, intre care si cele ale militarilor.

SRI, de pilda, nu priveste cu ochi buni infiintarea organizatiei, care are si adresa pe Internet la www.federatiamilitarilor.com. La un moment dat, prin 2007, in guvernarea Tariceanu, Toba a propus o lege de infiintare a unui Serviciu de Siguranta Nationala, care, practic, ar fi scos SRI de pe scena intai a serviciilor secrete… citeste tot aici

Citeşte şi
Ministrul Educaţiei a semnat ordinele de retragere a titlurilor de doctori pentru Petre Tobă şi
Comisia specială de experți a constatat că primarul din Voluntari, Florentin Pandele, și fostul ministru
Ministrul de Interne Petre Tobă a plagiat în teza de doctorat, ca şi predecesorul său.
Petre Tobă, actualul şef al Poliţiei Române, este, în felul său, un supravieţuitor şi se
Dinspre Parlament, cu complicitatea Guvernului, acum un an şi jumătate, un grup de borfaşi de
România iese schimbată în bine din Epoca Băsescu. Acum, aceşti oameni încearcă să rescrie istoria,
E posibil ca, după puciul parlamentar cu jurişti, instinctul de supravieţuire pe termen lung al
Ca actant geopolitic regional, Federaţia Rusă stă la pândă, aşteptând scăderea puterii UE, pe măsură
USL are o altă agendă, una paralelă. Dacă Ponta reprezenta România la Bruxelles, la acest
Un cititor al website-ului se arată revoltat de faptul că am schimbat secolul, şi totuşi
Share