home LITIGII DE MUNCA, MASS MEDIA Scrisoare deschisa pentru Sorin Ovidiu Vantu (Mirela Corlatan)

Scrisoare deschisa pentru Sorin Ovidiu Vantu (Mirela Corlatan)

Jurnalista Mirela Corlăţan i-a adresat o scrisoare deschisa lui Sorin Ovidiu Vântu. Prima este salariata celui de-al doilea, onorabil om şi ctitor de publicaţii fără număr.

Excelenta,

Inca nu am avut prilejul sa ne cunoastem, dar lucrez de cinci ani la ziarul Cotidianul, al carui patron ati devenit in acest rastimp. Nu as fi apelat in mod obisnuit la clementa dumneavoastra, dar vad ca in ultimele zile s-a instituit in redactie un obicei al pamintului de a nu se mai discuta cu impricinatii, ci doar de a se dispune.

De aceea imi iau si eu libertatea de a ma adresa direct instantei superioare, adica dvs.

Ma refer, in primul rind, la post-scriptumul editorialului de astazi, semnat de noul director, domnul Cornel Nistorescu, in care deplinge insinuant lipsa “dreptului elementar la aparare” intr-un articol pe care l-am scris despre ilustrul Petru Romosan, colaborator al Securitatii, dupa cum sustine CNSAS.

Contactat dupa regulile jurnalistice de “Cotidianul”, domnul Romosan a preferat sa se apere in 2006 numindu-ma “turnatoare mica” si sa ma ameninte ca ma scoate din presa, dupa cum demonstreaza inregistrarea pe care inca o am. In 2009, cu decizia CNSAS in fata, a ales sa se apere prin noi invective, precum “securista imputita”.

Pentru cititorii de elita ai ziarului, exprimarile imunde ale domnului Romosan nu ar fi fost relevante, am decis impreuna cu Liviu Avram, redactor-sef adjunct, cel care a avizat textul pentru publicare, vinerea trecuta… citeste toata dinamita jurnalistica aici

Citeşte şi
Diaspora îi spune lui Iohannis că îi este îngrădit dreptul la vot

Mai multe organizații civice ale comunităților din Diaspora i-au adresat o scrisoare deschisă președintelui Klaus