home POLITICA Scrisoare deschisă a liberalilor către Crin Antonescu

Scrisoare deschisă a liberalilor către Crin Antonescu

Share

România Liberală – ceea ce eu cred că este iniţiativa lui Dinu Patriciu (adică nu poate nicidecum să-mi stârnească un strop de simpatie măcar, din acest punct de vedere), publică o scrisoare deschisă adresată actualului preşedinte PNL, Crin Antonescu.

karikaturapolitika.wordpress.com

Adresată acestui personaj politic de către un domn, numit Dan Pătraşcu Baba, aparent proprietar al acestui site. La al doilea paragraf, Pătraşcu spune:

Am crezut in PNL si am crezut in dumneavoastra atunci cand ati inceput sa vorbiti despre politica bunului simt. Mai cred inca in PNL ca institutie istorica ce a contribuit la emanciparea Romaniei, dar nu mai cred in PNL-ul dvs. si nu mai cred nimic din ceea ce spuneti!

Ca om de dreapta, ca timisorean, ca om cu principii, m-ati dezamagit profund! Mai mult, in ultima vreme ma simt tras pe sfoara si batjocurit de dvs. si de cei care stau pe langa dvs si va canta in struna doar de dragul unei pozitii caldute, intrucat sunteti un om gol, fara de continut.

Autorul îi spune în continuare lui Antonescu, pe bună dreptate:

(…) veti fi consemnat in istorie, dar nu ca un politician al bunului simt, ci ca acel om josnic care a distrus PNL-ul, partid care a rezistat temnitelor comuniste dar care pare sa se dezintegreze din cauza orgoliului dvs nemasurat.

In loc sa construiti un partid de dreapta puternic, ne-ati vandut stangii si ati format USL-ul, intinand astfel memoria Bratienilor (…)

Antonescu nu s-ar fi oprit însă aici, în viziunea autorului, ci, …

Dupa ce ati vandut PNL-ul stangii acum vreti sa-l stergeti de tot din istoria noastra

Pătraşcu aduce o concluzie de etapă:

“(…) ar trebui sa va fie rusine si sa va dati demisia de onoare (…)”

Excursul continuă, iar concluzia scrisorii deschise (cu al cărei conţinut nu suntem întrutotul de acord, dar pe care îl apreciem pentru mesajul său principal) este următoarea:

Ati face un bine intregii natiuni daca v-ati retrage din viata politica!

Share