home EVENIMENT, POLITICA Scenariul horror al unei noi lovituri de stat în România

Scenariul horror al unei noi lovituri de stat în România

Share

În aparenţă, totul acum e liniştit, Victor Ponta – plecat să-şi opereze glanda motoare stângă, Găbiţă Stat De Drept îi ţine locul şi urmează, nu-i aşa?, o lungă şi ternă vară plictisitoare.

Plajă, caise, vişine, mere ilieşti, loţiune de bronzat, mare, soare… ei bine, lucrurile nu stau deloc aşa. În următoarele 26 de zile, Ponta se va întoarce în ţară. Să nu ne imaginăm că omul renunţă, aşa, la funcţie. Aceasta înseamnă: cel târziu vineri, 10 iulie sau luni, 13 iulie, va fi în ţară.

Nu trebuie să ne facem iluzii că este altceva decât varianta optimistă, cu o mare doză de wishfull thinking, că Ponta va demisiona atunci (ori până atunci), obosit, din funcţie, plecând acasă cu gura pungă şi rugându-se să rămână preşedinte PSD, deputat şi, dacă se poate, cu imunitate neridicată.

Nu aşa reacţionează de regulă fiara rănită care este PSD. Amintiţi-vă iulie 2012. Dacă DNA, la venirea lui Ponta, îl pune pe acesta sub control judiciar, în cercetarea penală a faptelor presupus-săvârşite înainte ca acesta să devină prim-ministru, începe balamucul.

Şi este foarte posibil ca acest lucru horror să se întâmple, pentru că Victor Ponta a demonstrat că, dacă nu e sub control judiciar, e incontrolabil şi nu poate fi găsit de procurori pentru anchetă: a fost citat de procurori lunea trecută la DNA şi fugise deja din ţară.

E clar că un premier sub control judiciar nu se poate. Va fi sesiune extraordinară a Parlamentului. Desigur că sunt două posibile evoluţii:

1. după demisia Primului Operat al Naţiunii, Legislativului îi este prezentat, de către premierul desemnat de Iohannis, în termen de 10 zile de la nominalizare, noul Guvern. Şi poate continua dansul politic constituţional.

2. Ponta nu demisionează. Majoritatea sa din Parlament se întruneşte şi votează fulgerător, pe bandă rulantă, cele 22 de modificări la Codul Penal.

Cine poate şti, încă una. De exemplu, că DNA fuzionează cu DIICOT şi procurorii de aici devin funcţionari de stat, ţinând de Ministerul Justiţiei. Aici vine ministru Şerban Nicolae, care o demite pe Kovesi.

Sau Tiberiu Niţu, fără nici o modificare structurală şi legală, o demite pe Kovesi şi dosarul lui Ponta e blocat, iar acesta rămâne prim-ministru. În câteva zile, din puşcării ies marii corupţi, iar alţi mari cercetaţi penali de toate culorile ies de sub cercetarea procurorilor.

Strada, scârbită, nu reacţionează. Putem fantaza aşa ore-n şir, posibilităţi există, aceste versiuni tot circulă prin conductele cu rahat ale casei politice româneşti de luni de zile.

Ideea este să nu ne culcăm liniştiţi, convinşi că va fi linişte până-n toamnă şi cumva, fără să facem mare lucru, treburile se vor rezolva şi ne vom trezi fără dictatura pontanacă în curs de formare în fruntea statului român.

S-ar putea să fie mult, mult mai complicat.

Citeşte şi
Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat că ştie de la "prieteni şi colegi din
Preşedintele Partidului Social Democrat Liviu Dragnea a declarat luni că primul Guvern în 2012 a
Victor Ponta a anunțat că PSD îi are pe lista de premieri pe Liviu Dragnea,
Preşedintele USR Nicuşor Dan a depus la Tribunalul Bucureşti plângeri contra lui Victor Ponta şi
Rudele victimelor din Clubul Colectiv au depus la Parchetul General o plângere penală. Aceasta este
Sebastian Ghiţă ar fi finanţat campania electorală pentru Preşedinţie a lui Victor Ponta, sifonând bani
Victor Ponta este plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de către procurorii DNA
Victor Ponta, prim-ministru în timpul alegerilor prezidenţiuale din 2014, a afirmat că românii din Diaspora
Hai să vedem: cine mai hăule pe Internet contra Justiţiei? De obicei, cine are probleme
Victor Ponta este vinovatul principal al excluderii României de la Eurovision, conform informaţiilor deţinute de
Share