home EVENIMENT SCANDAL 3 morţi din Colectiv, ucişi de infecţii intraspitaliceşti

SCANDAL 3 morţi din Colectiv, ucişi de infecţii intraspitaliceşti

Share

Cel puţin trei dintre morţii de după tragedia care a avut loc în Clubul Colectiv au decedat din cauza infecţiilor intraspitalieşti contractate în spitalele unde au fost internaţi.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că evitarea contaminării cu bacterii, în cazul pacienţilor arşi (cum e cazul celor din Colectiv), este aproape imposibilă în spitalele din România, din cauza lipsei camerelor sterile.

Rafila a spus:

Problema camerelor sterile este extrem de importantă. Ar trebui să fie rezolvată măcar pentru cazurile cu arsuri extensive.

Microorganismele provin din spital, iar evitarea contaminării este aproape imposibil de realizat din cauza faptului că pacienţii nu pot fi ingrijiti în camere sterile, unde să fie trataţi individual.

Infecţiile intraspitaliceşti sunt mult subraportate. Se raportează de 10 ori mai puţin decât în UE. Infecţia nu este o culpă medicală, este generată de condiţiile în care se desfăşoara activitatea medicală.

Dar bomba aceasta de presă a început aici

Următorii publisheri care au intrat în priză în această poveste au căutat şi ei interlocutori. Un medic contactat de echipa lui Cătălin Tolontan a declarat, sub protecţia anonimatului:

La noi, la Spitalul de Arși, majoritatea au murit cu infecție cu diverși germeni, dintre care cel mai agresiv este piocianicul. Vorbesc cu certitudine despre Spitalul de Arși, dar știu de la colegi de la alte spitale că situația este asemănătoare.

În lumea civilizată, marii arşi nu mor astfel, cum au murit cei din Club Colectiv. Este o realitate amară, dar cruntă: ce puteau face medicii românii (foarte buni, nimeni nu le poate reproşa nimic ca profesionalism în astfel de condiţii).

Să-i trimită pe aceşti mari arşi în străinătate, unde nu sunt infecţii intraspitaliceşti? Imposibil, în cazul în care aceştia sunt netransportabili, îi omoară drumul. Dar: despre acest lucru nu ni s-a vorbit. Este o formă de minciună prin omisiune.

Dar există unii mari arşi care puteau fi transportaţi?

Unii dintre ei, da. Infecțiile cu bacterii apar, din experiența noastră, cam din ziua a cincea. Ar fi fost timp. Intubați, ei puteau fi transportați. (…) Oamenii mor pentru că acești germeni intraspitalicești sînt foarte agresivi și rezistenți.

Din punctul meu de vedere, aici există răspundere penală pentru moartea acestor oameni, care baleiază de la omor din culpă la neglijenţă în serviciu.

Dr. Monica Pop: Nu mirosea a infecţie

Dr. Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie, a sărit imediat în apărarea spitalelor din România. Dr. Pop se bazează, ca în timpul celui de-al doilea război, pe observaţia vizuală:

Eu am observat foarte curat, parea foarte ingrijit (…) Stiti ca infectiile au un anumit miros, nu exista nici un miros acolo.

Interesant, deci aşa se procedează în spitalele româneşti: când miroase a infecţie, e infecţie, când nu, e bine. Apoi, urmează generalizările:

Vreau sa stiti ca toate spitalele din lume au infectii intraspitalicesti (…) Marii arsi mor in mod obisnuit peste tot in lume, acum au fost mai multi…

Şi, în fine, un lucru cu miez:

Tot ce se afirma trebuie dovedit… trebuie vazut certificatul de deces de la fiecare pacient care a plecat in alta lume. (…) As vrea sa avem protocoalele de deces cu diagnosticul de deces.

Chiar aşa? Ce fac procurorii de la Parchetul General? Verifică certificatele de deces, să vadă câţi dintre marii arşi morţi în România puteau fi salvaţi fiind trimişi în străinătate, unde nu sunt germeni de infecţie intraspitalicească?

Cel puţin trei morţi din cauza germenilor autohtoni din spitale

Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi, recunoaşte că infecţiile intraspitalieşti au ucis dintre răniţii din Colectiv. Mai exact, sunt sigur trei morţi din cauza infecţiilor intraspitaliceşti:

Am avut 26 de bolnavi internați în spital, din care au decedat șase iar care au decedat aproape sigur din cauza infecțiilor sunt trei bolnavi.

Alte surse, citate de B1 TV, afirmă că jumătate dintre morţii din Club Colectiv au decedat din cauza acestor agenţi patogeni din spitale.

E foarte interesant cum scapă aceşti oameni din sistem asemenea păsărele, făcând-o pe proştii şi, după părerea noastră, în realitate spunând lucruri care le stau pe creier şi pe suflet de mult timp şi pe care acum le pot rosti, în sfârşit, cu glas tare.

Citeşte şi
Revista presei. Joc lamentabil, betivi exclusi din Nationala

~Angela Toncescu incalca legea~fals in acte dovedit al presedintelui CJ Vaslui~Apple a castigat procesul cu Read more

Revista presei. Mana Guvernului

Bursa: Mâna Guvernului ne gâdilă în buzunare. Zeci de mii de venituri reduse în sectorul Read more

Salvati Copiii duce echipamente medicale de urgenta la cinci spitale

Cinci spitale din Bucuresti si din tara vor primi, începând de astazi, aparatura si echipamente Read more

Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au fost luaţi cu huideo, pe sus, de sibieni

Liviu Dragnea şi Mihai Tudose s-au dus cu încredere într-un fel de vizită de lucru Read more

A-nceput de ieri să cadă câte-o leşinată-n stradă

Cam aşa s-ar putea intitula sceneta umoristico-patriotică deghizată sub formă de relatare în direct de Read more

NESIMŢIRE Doi ani de la Colectiv, Liviu Dragnea sărbăutorit de PSD

Au trecut doi ani de la tragedia din Clubul Colectiv şi PSD dă dovadă de Read more

Dosarul Barocamera. Lascăr şi Macovei au fost trimişi în judecată

În scandalul victimeor din Colectiv, doi actanţi au fost trimişi în judecată în Dosarul Barocamera. Read more

Bamboo a ars scrum, copiii de fiţe s-ar fi aruncat în Lacul Tei

Incendiu puternic sâmbătă dimineață în clubul Bamboo din Capitală. Peste 260 de pompieri au intervenit Read more

COLECTIV Plângere penală contra lui Ponta, Arafat, Bănicioiu, Oprea

Rudele victimelor din Clubul Colectiv au depus la Parchetul General o plângere penală. Aceasta este Read more

COLECTIV Arafat: Un nou incident poate fi oricând

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a declarat că nimeni nu poate garanta că Read more

Share