Salvador Sobral, Amar Pelos Dois (Portugalia, Eurovision 2017)

Share

Salvador Sobral sare peste precedenta mea preferinţă directoare, prin atitudine, cânt şi melodie cîntată. Mi se pare o melodie frumoasă, o secvenţă lentă de baladă pop tipic portugheză, cântată cu şfâţ jazzistic de un tip cu mult instinct muzical.

 

 

Melodia aceasta este scrisă de Luiza Sobral, sora lui Salvador. Salvador Sobral a declarat că “Amar pelos Dois” este “influenced by those old songs from the Great American Songbook” şi este de asemenea “atinsă de frumuseţea melodiilor de bossa nova “. Cântecul este despre o iubire pierdută şi continua căutare a iubitei. Salvador a descris melodia ca pe “un cântec de dragoste. Unul trist”

 

Salvador Sobral, tot un produs al unei francize American Idol

 

Salvador Sobral, pe numele său complet Salvador Vilar Braamcamp Sobral s-a născut în Lisabona. Aici şi-a petrecuz majoritatea anilor vieţii sale, dar a trăit şi în SUA, dar şi în Mallorca sau Barcelona, în copilărie.

 

În anul 2009, a participat la sesiunea a treia a Ídolos, versiunea portugheză a show-ului Pop Idol. S-a clasat aici pe locul al şaptelea. Sora lui, Luísa Sobral, este de asemenea o cântăreaţă, care s-a clasat amterior pe locul al treilea, în sesiunea unu a aceluiaşi Ídolos.

Share