home ECONOMIE, POLITICA Salarii neverosimile pentru medici şi profesori anunţate de Olguţa Vasilescu

Salarii neverosimile pentru medici şi profesori anunţate de Olguţa Vasilescu

Share

Este greu de înţeles ce face Guvernul. Ministrul Muncii Olguţa Vasilescu a anunţat noi creşteri. La medici şi profesori sunt măriri de salarii neverosimile. Ele nu au cum să fie acoperite de existentul de bani de la buget pe anul acesta şi explicaţia nu este una de ordin financiar, ci mai curând politic.

Cabinetul Tudose se va împrumta în 2018 ca să finanţeze deficitul

Salarii neverosimile. Peste 10.000 de lei – un profesor

Pe lista de salarii neverosimile se află unele de la medici şi profesori. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat miercuri seară care vor fi creşterile salariale pentru personalul din sănătate şi învăţământ, de la 1 martie:

De la 1 martie cresc salariile pentru medici şi asistente, care urcă direct pe grila din 2022. De asemenea, primesc în plus 20% cei din personalul didactic. Ca să ofer şi exemplu.

Un asistent universitar care până ieri a avut un salariu de 3.834 de lei va avea un salariu, de la 1 martie, de 4.601 lei, deci o creştere de 600 de lei. Un profesor universitar care în anul 2016 a avut 6.450 de lei va de la 1 martie un salariu de 10.383 de lei.

Inexplicabil. Aproape

Un profesor gradul I , profesor de învăţământ preuniversitar, va avea de la 1 martie un salariu de 4.724 de lei.

, a precizat ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, la România TV, citată de Mediafax. Ministrul a mai precizat că vor fi „creşteri spectaculoase şi la medici”, oferind şi în acest caz exemple. Potrivit Olguţei Vasilescu, un medic primar va avea de la 1 martie un salariu de 12.500 de lei.

„Un alt medic primar, dar de medicină legală, va avea 16.250 de lei. Un asistent medical va va ajunge la un salariu de la 1 martie, de 4.355 de lei”, a mai precizat Olguţa Vasilescu. Ea a menţionat faptul că acese salarii sunt cele de bază, adică brute.

Salarii neverosimile. Explicaţiile

Prima explicaţie este că PSD-ALDE face un nou exerciţiu de imagine. După cum se observă în “codiţa” adăugată de demnitar, este vorba despre salarii brute. Deci se adaugă contribuţiile pe care acum le plătesc angajaţii. O nouă păcăleală. Scopul este probabil să mai potolească puţin nemulţumirile, care se generalizează.

Totul – în urma trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat, care a făcut un număr incalculabil acum de salarii să scadă. Lucru pe care românii bugetari au început să-l vadă în fluturaşii de salarii.

O a doua explicaţie este că PSD-ALDE vrea acum să mai stea solid câteva luni la putere, să pună în patru labe statul de drept, apoi să treacă confortabl în opoziţie, pregătindu-se de anul electoral 2019.

Scenarii de propagandă

În scenariul prefigurat aici, aceste salarii neverosimile ar trebuie să contribuie la mermelirea supărării românilor câteva luni. Dacă se poate până în vară, bine. Dacă e până la toamnă, şi mai bine. Api va sufla goarna adevărului, când se vor termina banii.

Aparent ineplicabil, PSD va pleca de la guvernare. Apoi, noul guvern va descoperi şi va face publică realitatea: nu mai sunt bani. În scandalul creat, aparatul de propagandă al PSD va striga că iar a venit Dreapta la putere şi iar este în criză România.

În această atmosferă (asemănătoare cu aceea din anii 2000, 2012 şi 2016), PSD doreşte să câştige europarlamentarele şi funcţia de preşedinte a statului. Va păstra majoritatea toxică de control în Parlament şi va manipula realităţi alternative cu cinism.

Scopul este cucerirea puterii totale în România, la orizontul anului 2020. Totul, după aservirea Justiţiei, prin mutilarea Legilor Justiţiei, înlocuirea lui Kovesi şi Augustin Lazăr şi castrarea preşedintelui de atribuţii.

Share