Sabotaj. Viorica Dăncilă a lăsat-o pe Ana Birchall fără secretari de stat

Share

Ministrul Justitiei, condus de Ana Birchall, este singurul minister fara secretari de stat. Dancila refuza sa numeasca alti secretari de stat.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Liderul PSD a fost obligat de Klaus Iohannis si de Statele Unite sa o pastreze pe Birchall ca ministru al Justiţiei.

Conform paginii de internet a Ministerului Justitiei, conducerea ministerului este asigurata de Ana Birchall, de un secretar general care coordoneaza Directia tehnologia informatiei si doua spitale si de un secretar general adjunct care se ocupa de Directia financiar-contabila.

Nu exista, prin urmare, niciun secretar de stat care sa gestioneze aspectele specifice. Trebuie mentionat sa numirea secretarilor de stat este atributul premierul, acesta nu are nevoie de alte aprobari, precum in cazul ministrilor. Totul este acum in carca Anei Birchall.

In urma cu o luna, Dancila a incercat sa o schimbe de Ana Birchall cu judecatoarea Dana Garbovan, insa presedintele Iohannis a refuzat. Mai mult, procurorul general al SUA a transmis un mesaj de sustinere a Anei Birchall.

Apoi, la Bucuresti a sosit ambasadorul SUA la Uniunea Europeana cu un mesaj limpede. „”Faptul ca Procurorul General al SUA l-a invitat recent pe ministrul roman al Justitiei (Ana Birchall -n.m.) – este unul dintre motivele pentru care sunt aici, sa ma intalnesc cu ea, ca urmare a invitatiei – sa vina in SUA si sa continue sa lucreze alaturi de el si de echipa lui, in mod direct, pentru o foaie de parcurs pentru Romania, la care el a contribuit. O foaie de parcurs consultativa legata de ceea ce SUA considera a fi prevederi si masuri adecvate care sa fie introduse in legislatie in in ordonante, pentru a asigura un stat de drept puternic si consistent”, declara Gordon Sondland.

Jurnalistul Dan Turturica afirma ca decizia Departamentul de stat al SUA privind clanul Dragnea a venit ca urmare a incercarii lui Dancila de a o schimba pe Birchall de la Justitie.

„Se pare ca demiterea lui Birchall de la Justitie este vazuta de americani ca opera directa a lui Dragnea. A cerut asta din puscarie, iar Dancila s-a executat de frica, desi stia ca i se face praf bruma de relatie pe care a incropit-o cu Washingtonul”, scria jurnalistul pe Facebook.

Share