home MASS MEDIA Ruxandra Sararu: “Cazul lui Artur mătură conştiinţe”

Ruxandra Sararu: “Cazul lui Artur mătură conştiinţe”

Share

motto:
Când calul a mâncat o bară,
Din ea, scurt, a sărit o pară,
Prin coadă nu i se vedea o nară,
Când îşi făcea, pe sub copită, o gargară.

Protagonista unuia dintre scandalurile media ale sfarsitului de an, Ruxandra Sararu si-a dat demisia la inceputul lunii decembrie din Societatea Romana de Radio (SRR), unde era director de imagine. Ea mi-a declarat la mijlocul lunii decembrie ca seful Radioului Public este un impostor, iar acum e consilier personal al celui pe care-l lapidase din cuvinte cu putin timp in urma.

FOTO: Mediafax

In fond, pe mine nu ma intereseaza numai aceste fapte, ci valoarea profesionala a jurnalistului care, din functia pe care o detine acum, este un reper si un exemplu pentru confratii sai din Radioul Public, care, asa cum stie toata lumea, o respecta foarte mult si cu care empatizeaza in mod cu totul exceptional.

Iata un excerpt din prodigioasa cariera a acestui jurnalist de exceptie: 24 noiembrie anul trecut. Suntem in apropierea unui moment politic extrem de tensionat: alegeri legislative in Republica Moldova. Cei doi trimisi Radio Romania la Chisinau sunt Gabriel Basarabescu (despre care stim ce corespondente face) si Ruxandra Sararu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 noiembrie, ora 7:44)
Corespondenţă din Chişinău
Reporter: Ruxandra Săraru

La Chişinău, cum se lasă seara, potop de lacrimi inundă oraşul. Lumea vorbeşte tare, şoptit, cacofonic, reclame luminoase se amestecă savant cu lozinci populiste. Domnul Tudor Gheorghe se oglindeşte în concertul Operei din Viena, Holograful în Orange.

Cazul lui Artur mătură conştiinţe.

Maşinile se bulucesc în ambuteiaje, doar Prutul şi Nistrul curg liniştit, iar Ştefan cel Mare şi Sfânt domină implacabil oraşul. Se spun bancuri la televizor în mijlocul unei zile cu drame ca-n Agatha Christie, încă Ilf şi Petrov râd ca-n “Viţelul de aur” şi Ostap Bender zburdă şi zboară vrăjit peste înterprinderea de coarne şi copite.

Lumea s-a culcat aseară năucă şi a sperat ca zorii zilei să-i aducă lumina. Se crapă de ziuă aici, doamnelor şi domnilor, şi nimeni nu poate spune cinstit: “Alea jacta est”. Qui prodest, Mărite?

Noi aşteptăm cu sufletul la gură rezultatul alegerilor. Cursa se apropie de final, dar finalul sper să nu anunţe sfârşitul. Trebuie să vă mai spun că este anunţată vizita preşedintelui Saakaşvili, amânată de aseară, azi în jurul orei 11:00.

Iar la Chişinău va ploua, va ploua infernal, cu temperaturi între 7 şi 11 grade.
Doamnelor şi domnilor, începe să răsară soarele.

Share