home POLITICA Rusia trimite în Venezuela forţe speciale, să-l apere pe Maduro

Rusia trimite în Venezuela forţe speciale, să-l apere pe Maduro

Share

400 de agenți de securitate privați, care derulează misiuni secrete pentru Rusia, s-au deplasat în Venezuela, în ultimele zile.

Aceasta „pentru a-i asigura protecția președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, în timpul protestelor opoziției susținute de SUA”, relatează Reuters.

Rusia slugăreşte Cuba, care slugăreşte Venezuela. Slugăreală prin tranzitivitate

Cei 400 de luptători au zburat de la Moscova la Caracas, via Havana (Cuba). Ei fac parte din Grupul Wagner, format din foşti militari care au luptat clandestin pentru susţinerea trupelor ruse în Ucraina şi în Siria.

Grupul Wagner nu a comentat informaţiile. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că „nu avem astfel de informaţii”. Dar Moscova nu excelează la capitolul sinceritate.

Rusia ar dori să provoace haos

Cei 400 de agenți paramilitari pot constitui nucleul unor forțe ruseşti mai consistente, a căror prezență în Venezuela să producă şi mai mult haos, împingând țara spre un sângeros război civil. Rusia s-a poziționat din start în apărarea dictatorului Nicolas Maduro, aşa cum în Siria au fost şi sunt de partea dictatorului Bashar al-Assad.

O intervenție militară americană, în favoarea democrației şi a poporului venezuelean (oprimat şi înfometat), ar fi putut duce la o rezolvare rapidă a crizei din Venezuela. Dar implicarea Rusiei complică situația. Tragedia siriană se poate duplica.

Share