home EUROVISION, EVENIMENT Eurovision 2017 fără Rusia, Ucraina i-a dat acesteia interzis

Eurovision 2017 fără Rusia, Ucraina i-a dat acesteia interzis

Share

Ucraina, ţara-gazdă a Eurovision, i-a interzis reprezentantei Moscovei să intre în ţară. Rusia a reacţionat punitiv şi nu va transmite competiţia de anul acesta. Informaţiile în acest scandal interţări se succed cu repeziciune.

Cântăreţei Iulia Samoilova i-a fost interzisă de Kiev intrarea în Ucraina pentru ediția de anul acesta. Samoilova ar fi reprezentanta Rusiei la ediția de anul viitor, din 2018. Konstantin Ernst, directorul general al televiziunii publice ruse Pravnîi Kanal, a declarat TASS că așa s-a convenit cu EBU.

Autorităţile de la Kiev s-au supărat pe cântăreaţă pentru că a vizitat Crimeea, anexată de ruşi în urmă cu trei ani. Cântăreața a susținut un recital în urmă cu doi ani în peninsula Crimeea, anexată de Rusia. Ucraina a interzis timp de trei ani intrarea în țară a Iuliei Samoilova.

Eurovision fără Rusia, variante de compromis respinse de Moscova

În faţa refuzului ucrainenilor de a o primi pe Samoilova, EBU a venit cu două soluţii. Prima – ca artista să concureze prin satelit din Rusia; a doua – în locul acestia să participe altcineva. Ambele variante au fost însă respinse, aşa că la concursul care va avea loc luna viitoare vor lua parte doar 42 de state.

The flame is outnotează EBU pe site-ul său. Este un joc de cuvinte care face referire la piesa ‘Flame is burning‘. Cu aceasta urma să participe rusoaica la a doua semifinală Eurovision, din 11 mai.

Piesa Samoilovei este făcută pe reţetă, rece, simulată, formată prin  metoda samplingului. Vocea cântăreţei este puternic procesată pe calculator şi probabil că în realitate sunp cu totul altfel. Eurovision Kiev 2017 nu a pierdut nimic. Departe de performanţele artistice ale lui Dima Bilan.

Trist e că Samoilova şi-a pierdut capacitatea de a merge din cauza unei atrofii musculare. Şi-a început cariera cântând pentru petroliştii, în oraşul ei natal, Ukhta. A studiat psihologia la Modern Humanitarian Academy până în anul 2010, când şi-a întrerupt studiile fără a-şi da examenul de licenţă.

Share