home CORUPTIE, POLITICA Rusia încearcă cu orice preţ să oprească drumul democratic al României

Rusia încearcă cu orice preţ să oprească drumul democratic al României

Share

Un eveniment actual ne dă prilejul să scriem despre intenţiile pe care le are Rusia cu România şi cum lucrează această putere străină ostilă contra intereselor ţării noastre. Felix Bănilă (DIICOT), sluga PSD în faţa Comisiei de la Veneţia

Summitul Iniţiativa celor Trei Mări este cel mai important eveniment economic găzduit de România de la Revoluţie încoace. Cele trei mări sunt Baltica, Marea Neagră şi Adriatica. Proiectul reuneşte 12 ţări: Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia.

Este vorba despre “o cale ce uneşte nordul cu sudul Europei. Iniţiativa urmăşeşte cooperarea în domeniul energetic, precum şi în cel al infrastructurii de transport şi de comunicaţii între statele membre”, conform Mediafax.

Rusia vede în Occident duşmanul său geopolitic

Rusia este deranjată în el mai înalt grad de acest proiect european. Toate statele implicate sunt infiltrate în diferite feluri de Rusia, care încearcă să le manipuleze politica, astfel încât să distrugă UE, pe care Moscova o consideră duşmanul său geopolitic.

Să detaliem puţin ce se întâmplă în România. Kremlinul foloseşte o gaşcă de nelegiuiţi şi pe acoliţii acesteia. Puşcăriabilii sunt disperaţi că vor ajunge unde le este locul. Ei sunt dispuşi să facă orice. Atunci, Moscova le dă, credem, planuri la cheie de distrugere a democraţiei româneşti.

Planurile sunt întocmite minuţios de analişti ruşi, credem noi. Ele sunt foarte bine puse la punct. Atunci când pornesc, sunt năucitoare prin viteză şi determinare, atacă exact în instalaţia de susţinere a statului democratic român şi o fac cu o exactitate care dovedeşte o minuţioasă şi obiectivă cunoaştere a legislaţiei şi arhitecturii instituţionale româneşti.

Competenţă rusească, incompetenţă românească

Dar cei care aplică aceste planuri sunt incompetenţi. Crede cineva că Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae şi Florin Iordache sunt, simultan, atât de competenţi încât să pună la punct planuri complexe, precum suspendarea preşedintelui Băsescu, în 2012, iar apoi se împiedică lamentabil în punerea în practică a acestor planuri?

Observăm astfel, în toate aceste aplicări ale respectivelor planuri de pe raft, bâlbe, ezitări, conflicte interne. Este un paradox pe care nu l-a explicat nimeni. Unii comentatori spun că aceşti indivizi sunt incompetenţi, apoi alţii rămân trăsniţi în faţa atacurilor fulgerătoare pe care le conduc, după care se pomenesc constatând din nou incompetenţa lor în aplicarea acestor planuri.

Rusia şi ce nu trebuie să devină România

România nu trebuie să devină un hub energetic regional, aşa doreşte Rusia. Aceasta pentru că, dacă va deveni astfel, va periclita şansele Moscovei de a domina, controla şi şantaja din acest punct de vedere Europa.

De 28 de ani, România nu reuşeşte să-şi construiască o reţeea de autostrăzi. Se pune întrebarea: cine are interesul ca o divizie de blindate să ajungă cât mai târziu din frontiera de vest, de la Arad, într-un eventual teatru de operaţiuni, pe frontiera de est?

Una dintre cele mai respectate instituţii din România este DNA. Rusia încearcă să o colonizeze, să o facă să fie din nou ticăloasă, coruptă şi aservită politic ca strămoşul PNA. Cine are interesul ca lucrurile să redevină astfel? Cine are interesul ca în Orientul Mijlociu să nu mai existe actorul statal în care au încreere toţi – România?

Rusia şi România, ca stat eşuat

La fel, problema se pune simplu: cine are tot interesul ca România să fie raiul infractorilor, prin mutilarea Codurilor Penale?Cine a avut interesul ca România să nu găzduiască Agenţia Europeană a Medicamentului?

Acel cineva ştie că astfel, dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, în ţară ar fi intrat sume enorme de bani de la marile companii farmaceutice. Cine cumpără unităţi industriale esenţiale, precum cele din industria aluminiului, pentru ca apoi să le lase de izbelişte, cum a fost cazul Combinatului de oţeluri speciale din Târgovişte?

O ţară în faliment, cu oameni săraci şi lipsită de instituţii puternice, este controlabilă geopolitic, pe când una puternică este o nucă tare.Cine are interesul să distrugă hidroenergetica, energetica nucleară?

Cine are tot interesul să ruineze Pilonul II? Iarăşi răspunsul este simplu: acela care doreşte ca peste 20 de ani generaţia actuală, proeuropeană, liberă, orientată pro-Vest, să fie puternic dependentă de un stat corupt care îi dă pensii pe ucazuri guvernamentale.

Share