home EVENIMENT Rusia ameninţă România cu măsuri militare din cauza Deveselu

Rusia ameninţă România cu măsuri militare din cauza Deveselu

Share

Rusia ameninţă Statele unite că va lua măsuri militare asupra scutului de la Deveselu. Pe acesta, Kremlinul îl consideră o ameninţare la adresa securităţii sale, în pofida faptului că Washingtonul a repetat insitent că Scutul antirachetă are rol exclusiv defensiv.

Sistemele antibalistice instalate de Statele Unite în România constituie încălcări ale Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF). Sunt acuzele lui Sergei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe. Riabkov a avertizat că Rusia va lua măsuri militare pentru a face faţă noilor riscuri.

Rusia ameninţă SUA, ameninţând prin ricoşeu România

Statele Unite au dispus montarea unor astfel de sisteme în bazele militare americane din România şi Polonia. în apropierea frontierelor vestice ale Rusiei, prin încălcarea Tratatului INF din 1987,. care interzice instalarea unor astfel de sisteme terestre.

, a subliniat oficialul rus. Rusia ameninţă astfel şi SUA, i, prin ricoşeu, aliatul ei în regiune, pe România.

Faptul că astfel de sisteme complexe apar acum şi în apropierea frontierelor estice ale Rusiei creează o nouă situaţie, pe care nu o putem ignora în planificarea noastră militară.

, atrage atenţia Serghei Riabkov

Rusia ameninţă în realitate pe toată lumea

În realitate, Rusia ameninţă pe toată lumea, cu care poartă simultan un război asimetric nedeclarat. În ultimele zile, Rusia a condamnat cu fermitate decizia Statelor Unite de a vinde Japoniei sisteme antibalistice de tip Aegis.

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe, a explicat că elementele antirachetă din Japonia sunt parte a planului SUA de a crea un “sistem antibalistic global”. Moscova susţine că instalaţiile antirachetă ale Statelor Unite au dublă utilitate, defensivă şi ofensivă.

Am analizat comunicatul Ministerului nipon de Externe. conform căruia sistemul antibalistic va fi sub comandamentul Guvernului de la Tokyo şi nu va ameninţa Rusia şi alte ţări. Însă toată lumea este conştientă că Japonia a fost atrasă de mult timp în crearea segmentului asiatic al sistemului antibalistic global american (…).

, a declarat, astăzi, Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe.

Citeşte şi
Întâlnirile de lucru ale Viorică Dăncilă continuă să fie prezentate fără sonor. Poate ca să
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că declarațiile ministrului interimar al Justiției, Ana Birchall, conduc
Gordon Sondland, ambasadorul SUA la UE, a declarat că procurorul general american, William Barr, a
Adrian Moraru, expert în politici publice, atrage atenţia sâmbătă noapte că au început deja să
Jurnalistul Liviu Avram ştie la ce se gândeşte acum Liviu Dragnea. Dincolo de ceea ce
Liviu Dragnea dorea să meargă în Statele Unite şi să participe la "Mic dejun cu
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, afirmă, în mesajul adresat în numele Guvernului SUA
Consens SUA - UE pentru un guvern fără Dragnea și Tăriceanu. Ore și zile încinse
Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, s-a declarat îngrijorat de modul în care se desfășoară
Putin consideră că are dreptul să decidă soarta ţărilor vecine şi a altor popoare, fie
Share