home MASS MEDIA RsF: Castro, Putin şi Hu Jintao, prădători de presa

RsF: Castro, Putin şi Hu Jintao, prădători de presa

Share

Raul Castro, Vladimir Putin, Hu Jintao, Kim Jong-il şi ayatolahul Ali Khamenei se numără printre cei 38 de “prădători” ai libertăţii presei incluşi într-o listă realizată de organizaţia Reporters sans Frontieres (RSF), publicată marţi, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei.

foto: yakimowskyblog

Potrivit site-ului organizaţiei RSF, pe lista “prădătorilor libertăţii presei” şi-a făcut intrarea în 2011 regele din Bahrain. Pe aceeaşi listă mai sunt incluşi conducătorii din Siria, Libia şi Yemen.

În ceea ce priveşte Bahrainul, RSF scrie despre “un număr impresionant de măsuri” luate împotriva presei şi evocă moartea în închisoare a liderului unui ziar local care sprijinea opoziţia.

Pe de altă parte, reprezentanţii RSF pun în evidenţă faptul că “unele capete au căzut” în lumea arabă, aşa cum este cazul preşedintelui tunisian Zine El Abidine Ben Ali.

“Unda de şoc a primăverii arabe nu a fost fără efect asupra politicii altor prădătorii, precum preşedintele chinez Hu Jintao, cel din Azerbaidjan, Ilham Aliev, care se tem de un efect contagios”

, au remarcat reprezentanţii RSF… citeste tot pe Mediafax

 

Share