home POLITICA Rovana Plumb vede statul de drept în Republica Puşcăriaşilor

Rovana Plumb vede statul de drept în Republica Puşcăriaşilor

Share

Rovana Plumb a scăpat deocamdată de procurorii DNA, a decis plenul Camerei Deputaţilor. Votul pentru sau contra încuviinţării începerii cercetării penale a politicianului. 184 de voturi ”împotrivă” si 99 ”pentru”.

Rovana Plumb este şi ea în vizorul DNA în Dosarul Belina

Decizia vine după ce Rovana Plumb și-a susținut pledoara în plen. Ea le-a transmis colegilor că nu este vinovată. Fostul ministru spune că votul dat nu este de fapt pentru ea. Ci pentru a pune ”capăt domniei abuzurilor”.

Rovana Plumb, statul de drept şi Republica Puşcăriaşilor

După ce a rămas cu imunitatea intactă, aceasta le-a mulțumit colegilor pentru faptul că ”au apărat, prin vot, principiile statului de drept”. Şi Liviu Dragnea a anunțat că a votat împotrive cererii DNA.

Vreau să multumesc tuturor colegelor si colegilor mei deputati in Camera Deputatilor a Parlamentului Romaniei. Au apărat astăzi prin vot principiile fundamentale ale statului de drept. Mă refer la separaţia puterilor în sta, înţelegând faptul că oportunitatea unei Hotărâri de Guvern care are toate avizele de legalitate nu poate face obiectul unei anchete penale.

, a declarat Rovana Plumb, imediat dupa vot. În Republica Puşcăriaşilor, aceştia spun că ei de fapt nu sunt infractori, ci sunt terorizaţi din motive politice. Aşa au făcut, de-a lungul timpul şi unii mafioţi americani, şi unii confraţi ai lor italieni.

Rovana Plumb şi oportunitatea de a fi vinovat

Dincolo de faptul că niciodată nu e bine să fii corupt, în acest cau, procurorii DNA nu cercetează oportunitatea, ci legalitatea actului semnat de Rovana Plumb. Astfel, ea nu ar fi trebuit să iniţieze o hotărâre de guvern, ci o  lege.

Aşa se procedează atunci când vrei să scoţi din domeniul public al statului un reper. De altfel, pesediştii sunt incoerenţi şi contradictorii. În Comisia Juridică, colegul Eugen Nicolicea a bătut câmpii jumătate de oră, explicând că nu era necesarăiniţierea unui proiect de lege, pentru că braţul Pavel şi Insula Belina în realitate, prin colmatare, nu mai fac parte din Dunpre.

De ce mai era nevoie de aceste elucubraţii, dacă, aşa cum afirma Rovana Plumb, procurorii cercetau oportunitatea? Nimeni nu pricepe această coliziune logică.

Citeşte şi
Fostul președinte Ion Iliescu, trimis în judecată în Dosarul Revoluției, pentru infracțiuni contra umanității, a
Fiul lui Traian Berbeceanu, Bogdan, a lansat o piesă hip-hop numită „Momente grele” în care
Procurorii care apără statul de drept sunt vânaţi şi hăituiţi unul cţte unul de uneltele
Parlamentul European începe anul în forţă cu o iniţiativă care afectează direct Cabinetul Vioricăi Dăncilă,
Senatorul PSD Şerban Nicolae susține că este posibil ca România să nu recunoască criticile aduse.
Statul de drept este sub asalt. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis luni
Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a fost propusă să preia interimar conducerea Ministerului Educaţiei Naţionale,
Ambasadele din 12 state, dintre care 11 membre UE şi Statele Unite, au făcut joi
De fiecare dată când PSD atacă statul de drept, afirmă că acesta este stat paralel.
Preşedintele Klaus Iohannis a ieşit în sfârşit public în forţă şi a spus public lucruri
Share