home POLITICA Rovana Plumb vede statul de drept în Republica Puşcăriaşilor

Rovana Plumb vede statul de drept în Republica Puşcăriaşilor

Share

Rovana Plumb a scăpat deocamdată de procurorii DNA, a decis plenul Camerei Deputaţilor. Votul pentru sau contra încuviinţării începerii cercetării penale a politicianului. 184 de voturi ”împotrivă” si 99 ”pentru”.

Rovana Plumb este şi ea în vizorul DNA în Dosarul Belina

Decizia vine după ce Rovana Plumb și-a susținut pledoara în plen. Ea le-a transmis colegilor că nu este vinovată. Fostul ministru spune că votul dat nu este de fapt pentru ea. Ci pentru a pune ”capăt domniei abuzurilor”.

Rovana Plumb, statul de drept şi Republica Puşcăriaşilor

După ce a rămas cu imunitatea intactă, aceasta le-a mulțumit colegilor pentru faptul că ”au apărat, prin vot, principiile statului de drept”. Şi Liviu Dragnea a anunțat că a votat împotrive cererii DNA.

Vreau să multumesc tuturor colegelor si colegilor mei deputati in Camera Deputatilor a Parlamentului Romaniei. Au apărat astăzi prin vot principiile fundamentale ale statului de drept. Mă refer la separaţia puterilor în sta, înţelegând faptul că oportunitatea unei Hotărâri de Guvern care are toate avizele de legalitate nu poate face obiectul unei anchete penale.

, a declarat Rovana Plumb, imediat dupa vot. În Republica Puşcăriaşilor, aceştia spun că ei de fapt nu sunt infractori, ci sunt terorizaţi din motive politice. Aşa au făcut, de-a lungul timpul şi unii mafioţi americani, şi unii confraţi ai lor italieni.

Rovana Plumb şi oportunitatea de a fi vinovat

Dincolo de faptul că niciodată nu e bine să fii corupt, în acest cau, procurorii DNA nu cercetează oportunitatea, ci legalitatea actului semnat de Rovana Plumb. Astfel, ea nu ar fi trebuit să iniţieze o hotărâre de guvern, ci o  lege.

Aşa se procedează atunci când vrei să scoţi din domeniul public al statului un reper. De altfel, pesediştii sunt incoerenţi şi contradictorii. În Comisia Juridică, colegul Eugen Nicolicea a bătut câmpii jumătate de oră, explicând că nu era necesarăiniţierea unui proiect de lege, pentru că braţul Pavel şi Insula Belina în realitate, prin colmatare, nu mai fac parte din Dunpre.

De ce mai era nevoie de aceste elucubraţii, dacă, aşa cum afirma Rovana Plumb, procurorii cercetau oportunitatea? Nimeni nu pricepe această coliziune logică.

Share