home CORUPTIE, POLITICA Rovana Plumb este susţinută de Dan Mihalache la funcţia de comisar

Rovana Plumb este susţinută de Dan Mihalache la funcţia de comisar

Share

Rovana Plumb este susţinută de ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, care le cere partidelor sa o sustina pe aceasta in timpul audierilor din Parlamentul European.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Mihalache a fost sef al Cancelariei lui Klaus Iohannis, insa inainte a avut o lunga cariera in PSD.

„Cei poarta aceasta dezbatere in plan intern nu inteleg mecanismele de functionare ale UE. Comisarii sunt desemnati de guvernele statelor membre. Poate ne place sau nu, poate nici mie nu-mi nu-mi place, dar acesta e mecanismul. Poate ca in dezbaterea publica ar trebui sa se inteleaga ca portofoliul nu e neaparat legat de competenta persoanei respective.

A fi comisar european nu e un concurs de competente sau aptitudini. Competentele sunt asigurate de comisie, important la nominalizare e ca acel comisar sa aiba o viziune. E o chestiune de negociere politica care se poarta la nivelul statelor. De aceea as recomanda tuturor partidelor sa extraga aceasta chestiune din disputa politica interna si sa sustina comisarul desemnat din partea Romaniei.

Nu are rost sa ne facem de ras contestandu-l pe cel care ne va reprezenta in Comisia Europeana”, a declarat pentru HotNews.ro Dan Mihalache, intrebat despre nominalizarea Rovanei Plumb, puternic contestata de opozitia la Bucuresti.

Mihalache a avut o lunga cariera in PSD. El a ocupat functia de consilier al Ministrului pentru Relatia cu Parlamentul Valer Dorneanu, in Guvernul Vacaroiu, si ulterior a condus departamentul de analiza politica al Aliantei pentru Romania (grupare rupta din PDSR de Teodor Melescanu), dupa care timp de patru ani (2001-2004) a fost consilier al premierului Adrian Nastase.

A fost si deputat PSD, dar nemaifiind pus pe liste a trecut in 2009 la PNL.

Share