home EVENIMENT Rovana Plumb este şi ea în vizorul DNA în Dosarul Belina

Rovana Plumb este şi ea în vizorul DNA în Dosarul Belina

Share

Rovana Plumb este şi ea în vizorul DNA în acelaşi Dosar Belina.Plumb ar fi favorizat fapta săvârşită în 2013 de Sevil Shhaideh. Pe atunci, Plumb era ministrul Mediului.

Sevil Shhaideh este pusă sub acuzare de DNA în Dosarul Belina

Shhaideh era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Avizul de mediu ar fi venit suspect de repede pentru trecerea Lacului Belina în administrarea Tekl Drum.

Rovana, cât Plumb laşi în PSD!

Procurorul-șef al D, Laura Codruța Kovesi, cere sesizarea Camerei Deputaților. Este vorba despre acordul pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb.

Aceasta, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei. Ar fi vorba despre complicitate la abuz în serviciu. Cauza este Dosarul Belina, în care e vizat și vicepremierul Sevil Shhaideh.

Obiectul ar fi trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea CJ Teleorman.

Rovana Plumb a ajutat la săvârşirea de fapte penale

Din probele administrate, a rezultat bănuiala rezonabilă că numita Rovana Plumb (…) a ajutat la săvârșirea faptei penale. reținute în sarcina suspectei Sevil Shhaideh. Respectiv, a inițiat și promovat HG 858/2013 în decurs de 17 ore, în perioada 5.11.2013 — 6.11.2013.

, arată comunicatul DNA.

Aceasta “cu încălcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de acte normative”.

Prin efectele respectivei hotărâri de guvern, s-a urmărit crearea unei aparențe de legalitate a trecerii Insulei Belina și a Brațului Pavel, contrar aspectelor semnalate în repetate rânduri de Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Justiției, cu privire la forța juridică a actului normativ.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), este urmărită penal de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Share