home POLITICA România amână ratificarea ACTA aşteptând poziţia CEJ

România amână ratificarea ACTA aşteptând poziţia CEJ

Share

motto: Trebuie să fii nebun ca să îţi doreşti să controlezi totul într-o ţară. Vă daţi seama cât de nebun trebuie să fii ca să vrei să ţii sub control tot mapamondul?

România va amâna procesul de ratificare a acordului ACTA până când Curtea Europeană de Justiţie se va pronunţa pe acest subiect, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Sub pretextul apărării beneficiilor proprietarilor de drepturi de autor, autorităţile lumii foste capitaliste încearcă să impună controlul Internetului, astfel încât tot traficul pe care îl facem pe web să fie monitorizat.

lap-stajla

Pe orice browser, de câte ori intri pe un site, portal, agregator, orice vezi înseamnă o descărcare online. Orice conţinut scris, audio, video, media sau non-media poate fi sub incidenţa ACTA. Totul este realtiv pe Internet, iar aceasta este ocazia perfectă pentru a începe o vânătoare globală fără precedent de vrăjitoare.

Dar exact Internetul, ca instrument de informare, împiedică adoptarea ACTA în Europa, unde astfel de decizii nu se pot lua ca în Statele Unite, prin ucaz fâşneţ la vedere pentru omul de pe stradă.

Iar acolo unde SOPA a fost adoptat, peste Ocean, e scandal. Aşa că ne întoarcem la legiuitor. În ingineria socială, prima pulsaţie legislativă europeană ACTA a fost un test.

Ia să vedem cum reacţionează populii. Aha, acum venim cu o altă lege, mai ponderată şi vor spune că a pogorât fericirea peste lume. Astfel vom legifera cenzura, controlul.

Ideea este că nu va merge nici aşa, la reluare, pentru că oamenii ştiu, cunosc, înţeleg şi nu pun botul la vrăjeală. Metodele de manipulare prin inginerie socială sunt folosite cu  eficacitate în societăţile bazate pe controlul informaţiei. Încă nu trăim într-o astfel de societate. Să sperăm că nici nu vom avea nefericirea.

Citeşte şi
Când îi dai omului în cap cu parul culegi furtună. Când semeni vânt culegi răzmeriţă.
Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat că aducerea lui Radu Mazăre
Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat că la finalul mandatului de senator îşi încheie activitatea
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, probabil va încerca să lanseze noi acţiuni politice şi militare în
Federaţia Europeană a Jurnaiştilor (FEJ) anunţă că un proiect de lege ameninţă independenţa Agenţiei de
Reversarea contrareformei instituționale care se manifestă în aceste luni cu virulență este o necesitate. Până
.. că nu e structurată coerent, pe ONG-uri militante, cu lideri vizibili, clar stabiliţi. Defectul
Afacerile preşedintelui Donald Trump sunt în conflict cu calitatea sa de om de afaceri. Newsweek
Nu cred că vreunul dintre cei din titlu, Traian Băsescu, Robert Turcescu, este în sine
Ludovic Orban e urmărit penal de către DNA şi şi-a retras candidatura pentru funcţia de
Share