Rogozin a zburat pe deasupra României, ratând Chişinăul

Share

Igor Dodon a fost învestit preşedinte al Republicii Moldova. În aceeaşi zi, vicepremierului rus Dmitri Rogozin i-a fost refuzat accesul în Chişinău. El fusese invitat la ceremonia lui Dodon.

Realitatea TV anunţă că, refuzându-i-se accesul la Chişinău, a fost redirecţionat la Budapesta. De aici, a ajuns deasupra României. Rogozin este pe lista neagră a demnitarilor şi aaceriştilor ruşi care nu au voie să intre în spaţiul UE.

Ştire comică de la Unimedia despre Rogozin

În mod du totul inexplicabil, agenţia basarabeană de şiri Unimedia nu explică clar de ce nu a aterizat la Chişinău Rogozin. Unimedia dă vina pe o ceaţă, care l-ar fi împiedicat pe acesta să ajungă la destinaţie.

Astăzi la ceremonia de învestitură a președintelui Igor Dodon urma să participe și vice-premierul rus, Dmitri Rogozin.

, arată Unimedia

Cursa charter cu care urma să ajungă Rogozin nu a putut ateriza pe Aeroportul Chișinău“, continuă sursa citată. “Avionul a făcut mai multe cercuri deasupra Republicii Moldova, tot nu a putut ateriza. Pilotul aeronavei a făcut două tentative de a ateriza, însă fără succes“, arată Unimedia.

Apoi, urmează partea comică:

Cel mai probabil, avionul companiei „Aeroflot” nu a putut ateriza din cauza ceții. Potrivit flightradar24.com, aeronava în care se află vice-premierul rus a fost redirecționată spre Budapesta, iar la moment zboară deasupra României.

Rogozin, atacuri la Acordul de asociere cu UE al R. Moldova

Joi, 22 decembrie, Dmitri Rogozin a atacat Acordul de asociere R. Moldova – UE. El a spus că relaţiile moldo-ruse nu pot fi foarte bune cât Moldova are semnat acordul. Oficialul rus a spus că guvernului de la Chişinău i-ar fi mai avantajoasă o uniune economică cu Rusia şi ţările CSI.

Acum situaţia a fost deblocată un pic de Guvernul Filip şi după alegerea noului preşedinte al Moldovei, Dodon. Îl aşteptăm la Moscova. Sper că relaţiile cu Moldova se vor încălzi.

Cu toate că ele nu pot să se încălzească până la capăt, atâta timp cât Moldova rămâne în cadrul Acordului de Asociere. Pentru conducerea guvernului moldovenesc, e mai corect să se întoarcă în uniunea economică cu Rusia şi alte ţări, unde sunt pieţele tradiţionale pentru produsele moldoveneşti.

, a spus Rogozin.

Share