home POLITICA Rodica Stănoiu era mare fan informaţii SIPA, deci unde dai şi unde crapă…

Rodica Stănoiu era mare fan informaţii SIPA, deci unde dai şi unde crapă…

Share

Rodica Stănoiu, fostul ministru al Justiţiei din Cabinetul Năstase, primea informări de la SIPA. Este informaţia furnizată de judecătorul Cristi Danileţ. Acesta susţine că a văzut în arhiva SIPA documente care aveau însemnarea ”trimis către cabinetul ministrului”.

Grafologii confirmă: Rodica Stănoiu a turnat la Secu

Acesta este conţinutul unui raport oficial din anul 2005, făcut chiar de DGPA. Conform acestuia, 80% din informaţiile din arhiva SIPA priveau magistraţii şi se duceau direct la ministrul Rodica Stănoiu. Aşadar, Dan Andronic s-a vărsat cu subiectul SIPA, alde PSD au muşcat nada şi tot lor le dăunează.

În opinia judecătorului, procurorii care au deschis dosar penal, ca urmare a plângerii făcute de el, ar putea avea acces la arhivă. Aceasta chiar dacă aceasta este secretizată. Ei vor putea constata că este vorba despre informaţii strânse nelegal. Atunci, ”ar putea extinde cercetările cu privire la posibile fapte de abuz” comise de miniştrii de Justiţie de atunci.

Rodica Stănoiu era întruchiparea neseparaţiei puterii judecătoreşti de cea executivă

Este vorba despre acel gen de caracterizări:

… este un magistrat bun, este profesionist, își vede de treabă…

sau, din contră…

… frecventează anumite cluburi, merge la persoane de moravuri ușoare, există suspiciuni cu privire la unele ilegalități…

Acest gen de informații mergeau către cabinetul ministrului de atunci, care avea in subordine directă SIPA. “Oricine spune altceva minte”, arată Danileţ. SIPA îl informa direct pe ministrul de atunci când avea informații compromițătoare cu privire la un magistrat.

“Probabil se discuta ce să se întâmple cu acel magistrat. Se va putea veda asta când se va inventaria arhiva”, spune Cristi Danileţ.

Share