home POLITICA Robert Negoiţă este audiat pentru doctorat la Parchetul General

Robert Negoiţă este audiat pentru doctorat la Parchetul General

Share

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă s-a prezentat miercuri la Parchetul General, pentru a fi audiat de procurori în dosarul doctoratului său.

Pe 12 octombrie, Robert Negoiță a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului General în dosarul de plagiat. El e cercetat pentru abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals intelectual și uz de fals, informează Agerpres.

Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, Robert Negoiță are calitatea de suspect.

Robert Negoiţă, urmărit penal împreună cu îndrumătorul său

În același dosar, procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Ioan Dascălu. Acesta a coordonat lucrarea de doctorat a lui Negoiță. Acesta e urmărit penal pentru infracţiuni asemănătoare.

Negoiță a devenit doctor în Științe Juridice în 2012, la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”. Teza sa de doctorat – “Criza economico-financiară și impactul acesteia asupra echilibrului social”.

Pe 24 iulie, Ministerul Educației a anunțat că Secretariatul tehnic CNATDCU a primit punctul de vedere al Academiei de Poliție ‘Alexandru Ioan Cuza’. În acesta, se constată plagiatul în cazul lucrării de doctorat a lui Robert Negoiță. De asemenea, se recomandă retragerea titlului de doctor.

Share